Paikalliset

Terveysasemien valinnanvapauskokeilu päättyy – Yksityiselle vaihtaneet palaavat takaisin omien terveyspalvelujen käyttäjiksi

Kuvituskuva.

arkisto/Tiina Örn

Tampereen terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu päättyy syyskuun lopussa. Kokeilussa mukana olleet tamperelaiset palaavat takaisin kaupungin oman tai ostopalveluterveysaseman piiriin 1. lokakuuta alkaen.

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu alkoi keväällä 2017. Tampereella kokeilu oli rajattu postinumeroalueille 33530 ja 33710, joilla asuu noin 22 700 tamperelaista. Heistä 3 142 vaihtoi kokeilun puitteissa terveysasemaa.

Hoitovastuu siirtyy lokakuun alussa automaattisesti kotiosoitteen mukaiselle terveysasemalle ellei kokeiluasiakas itse valitse uutta terveysasemaa 15.9. mennessä.

Terveysaseman voi valita verkossa Valitse terveysasema -sivulla, soittamalla terveyspalvelujen neuvontanumeroon 03 10023 tai asioimalla Kaukajärven, Linnainmaan tai Tammelakeskuksen terveysasemalla. Alle 16-vuotiaan lapsen puolesta vaihdon voi tehdä hänen vanhempansa. Oman terveysaseman voi tarkastaa osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemahaku tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan 03 10023.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa palvelusetelikokeilua, jonka rahoitus päättyy syksyllä 2019. Tampereen kaupungin mukaan kokeilun avulla on saatu kerättyä arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää myös tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä.

Korjattu kello 10.57 otsikkoa.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat