Puheenaihe

Posti ilmoitti palkanalennuksista, työntekijät aloittavat lakon – "Jokainen voi miettiä omalle kohdalle"

Riitta Ketola

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnistää lakot Postissa. Postin käsittely- ja lajittelutoiminnot pysäytetään 2.–4. syyskuuta väliseksi ajaksi, ammattiliitto kertoo tiedotteessaan.

Posti ilmoitti tänään, että pakettilajittelun työntekijät siirtyvät toisen työehtosopimuksen piiriin marraskuusta lähtien. Muutos koskee noin 700 henkilöä.

PAU pitää valtioyhtiön "työehtoshoppailua" törkeänä ja vastaa Postin toimiin työtaisteluilla. PAU:n mukaan työntekijöiden palkka alenisi muutoksesta keskimäärin 30 prosenttia ja enimmillään jopa 50 prosenttia.

– Jokainen voi miettiä omalle kohdalle tilannetta, kun palkasta leikataan kolmasosa. Elämä menee täysin uusiksi. Tämä romuttaa postin pakettipalvelut, kun työntekijöiden saatavuus huonoilla työehdoilla vaikeutuu, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen toteaa tiedotteessa.

PAU aikoo ilmoittaa myöhemmistä työtaistelutoimista erikseen.

– Olemme pahoillamme Postin asiakkaille työtaisteluista aiheutuvasta haitasta. Posti ei jätä työntekijöille muuta mahdollisuutta kuin taistella palkan ja muiden työehtojensa puolesta, PAU toteaa tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Posti siirtää pakettilajittelun työntekijät toisen työehtosopimuksen piiriin – "Henkilöstölle maksetaan siirtymäajan tukea"29.8.2019 11.24
Onko 2 kertaa viikossa riittävästi? – lähes puolet suomalaisista vähentäisi Postin jakelupäiviä9.1.2019 17.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat