Puheenaihe

Posti siirtää pakettilajittelun työntekijät toisen työehtosopimuksen piiriin – "Henkilöstölle maksetaan siirtymäajan tukea"

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Postin pakettilajittelun työntekijät siirtyvät toisen työehtosopimuksen piiriin marraskuun alussa. Muutos koskee noin 700 henkilöä, Posti kertoo tiedotteessaan.

Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän lajitteluhenkilöstö siirtyy Teollisuusliiton Jakelua koskevan työehtosopimuksen piiriin 1. marraskuuta. Postin mukaan toimilla vastataan postialan rajuun murrokseen ja nopeasti muuttuviin asiakastarpeisiin.

– On erittäin ikävää, että joudumme tekemään muutoksia, joilla on vaikutuksia henkilöstön työehtoihin. Tämä on kuitenkin välttämätöntä, jotta voimme säilyttää ja luoda myös uusia ja uudenlaisia työpaikkoja. Nyt tehtävä muutos auttaa meitä vastaamaan asiakkaidemme nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja parantaa kilpailukykyämme, Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto kertoo tiedotteessa.

Työehtojen muutoksesta aiheutuvia välittömiä vaikutuksia henkilöstön ansioihin pyritään pienentämään kahdella tavalla. Henkilöstölle maksetaan siirtymäajan tukea vuoden 2020 maaliskuun loppuun. Siirtymäajan jälkeen työntekijä voi oman työnsä tehokkuudella ja laadulla vaikuttaa kokonaisansionsa suuruuteen palkkiomallien kautta, tiedotteessa kerrotaan.

– Ymmärrämme, että muutos työtehtosopimuksessa on monelle raskas. Siksi panostamme muutoksesta aiheutuvien välittömien ansiotulovaikutusten minimoimiseen. Suunnitellut palkkiomallit palkitsevat laadusta ja asiakastyytyväisyydestä, ja sitä kautta mahdollistavat siirtyneille työntekijöille parhaimmillaan siirtoa edeltävää korvausta korkeamman korvauksen, Kuusisto kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä Posti noudattaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työehtosopimusta. Lajitteluhenkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:hyn, jossa noudatetaan Teollisuusliiton Jakelun työehtosopimusta. Muutoksen yhteydessä ei ole henkilöstön vähentämistarvetta, tiedotteessa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat