Paikalliset

Tiikerirapua, haukea, mustekalan mustetta, merilevää... – Tämä oli tuomariston mielestä Tamperradan paras pintxo

Ravintola Aistin Tamperradan voittajapintxo Tiikerikakku: tiikerirapua, haukea, mustekalan mustetta, merilevää ja savupaprikakreemiä.

Tamperrada

Tamperrada Pintxoviikko keräsi ennätysyleisön, viiden päivän aikana myytiin pintxoja 300 000 kappaletta 62 ravintolassa.

Yksi vuoden hiljaisimmista ravintolaviikoista toi tapahtumaan osallistuville yli miljoona euroa myyntiä.

Tuomaristo valitsi Aistin pintxon parhaaksi

Aisti on pitänyt vuosien aikana tiukasti oman linjansa ja on luonut aina pintxonsa hieman pilke silmäkulmassa kilpailun leikkimielisen hengen mukaisesti. Tarjolla on ollut mm. Possumunkki, Korvapuusti ja Kampaviineri. Tänä vuonna Aisti osui Tiikerikakullaan napakymppiin. Kakkuun oli leivottu tiikerirapua, haukea, mustekalan mustetta, merilevää ja savupaprikakreemiä.

Gastronomisesti kiinnostavin pintxo arvioidaan maun (60%), ulkonäön (20%) ja innovatiivisuuden (20%) perusteella.

– Rakenne oli suussa sulava, eri komponenttien maut erottuivat ja olivat keskenään tasapainossa muodostaen rikkaan ja mehukkaan kokonaisuuden, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo.

– Aistin pintxossa oli innovatiivisuutta, joka uudistaa luovasti pintxogenreä. Lisäksi annos oli kaunis ja herkkä.

Tiukasti Aistin perässä tuomariston valinnasta kisasivat korkeilla innovatiivisuuspisteillä Salsallada, Kuuma ja Näsinneula.

Yleisön suosikkiäänestys meni jännittäväksi, kolmen parhaan järjestys vaihteli vielä viimeisenä äänestyspäivänä sunnuntaina. Ykköseksi äänestetty Los Polloksen barcelonalainen bomba sisälsi grillattua kananpoikaa, bechamel-kastiketta, salsa bravaa ja aliolia. Neljä seuraavaa sijaa menikin kilpailun ensikertalaisille: Guru´s Kitchen ylsi kilpailun kakkospallille kasvisannoksellaan härkä-papu-pinaattifalafel, kolmanneksi kiri Salsallada aasiavaikutteisella pintxollaan, jossa oli sushi-arancini, tataki-tonnikalaa, soijageeliä ja herkkutattimajoneesia. Saunaravintola Kuuma oli neljäs ja ravinteli Bertha viides.

Tänä vuonna kisassa oli uusi kilpailusarja Paras tunnelma, jota arvioi baskilainen huippuenologi Juan Antonio Bilbao. Baskimaa lähetti Tampereelle myös Gu Biok kansanmusiikkiyhtyeen musisoimaan ravintoloissa viikon aikana. Autenttisimpaan baskilaiseen tunnelmaan ylsi Ravinteli Huber.

– Baskit puhuvat ruoasta joka hetki, kaikki keskustelu liittyy siihen mitä syödään juuri tällä hetkellä, mitä syötiin eilen ja mitä syödään seuraavaksi, Juan Antonio Bilbao kertoo.

–– - Pintxokulttuurin ydin on jakaa baaritiski tai pystypöytä ventovieraiden kanssa ja puhua ruoasta. Mitä on pintxokierroksella syöty ja mihin kannattaa mennä seuraavaksi. Minun oli vaikea uskoa että tällaista suurta pintxotapahtumaa oikeasti järjestetään Suomessa Tampereella, keskellä ei mitään tuhansien kilometrien päässä Baskimaasta. Mielettömän upea ruokafestivaali.

Tänä vuonna aloitettua yhteistyötä Baskimaan kanssa tullaan jatkamaan ja kehittämään lisää. Tapahtuma alentaa kynnystä astua itselle tuntemattomiin ravintoloihin ja saada asiakkaat vaihtamaan ajatuksia pintxoista ventovieraiden kanssa. Pintxon hinta on ollut kolmen vuoden ajan 3 euroa,

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näitä syötiin Tampereella viime vuonna lähes 300 000 – Taas alkaa Tamperrada!19.8.2019 11.42
Tässä on Tampereen paras pintxo! – "Makujen keskinäinen tasapaino täydellinen"20.8.2018 10.46
Tamperrada ja pintxo -pikkuherkkuja12.8.2014 09.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat