Paikalliset

Selvitys: Tays jatkaa kansallisen tuottavuustilaston kärjessä

Pekka Ruissalo

Tays on THL:n uusimman tilaston perusteella edelleen Suomen tuottavin yliopistosairaala.

Viime vuoden tilastoinnissa on ensimmäistä kertaa tarkasteltu Taysia viiden toimipisteen sairaalana. Hatanpään, Sastamalan ja Valkeakosken tiedot on yhdistetty Taysin kokonaisuuteen.

Julkisen terveydenhuollon kustannukset kasvavat, mutta Taysissa tuotokset ovat kasvaneet selvästi enemmän kuin kustannukset. Tästä syntyy erityisesti episodituottavuuden hyvä kehitys.

Kun tarkastellaan useamman vuoden kehitystä, episodituottavuudessa on havaittavissa muiden verrattuna poikkeuksellinen ja selkeä myönteinen käänne muihin yliopistosairaaloihin verrattuna.

– Sairaalassa on jatkuvasti mietittävä, miten voidaan tuottaa julkisilla varoilla mahdollisimman vaikuttavaa hoitoa. Olemme Taysissa kiinnittäneet huomiota hoitokäytäntöihin ja talouden hallintaan, ja se tuottaa myös tulosta. Työtä on jatkettava, jotta voimme jatkaa hyvää kehitystä myös seuraavina vuosina, sanoo Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtaja Rauno Ihalainen.

Luvut ovat vielä THL:n ennakkotietoja ja voivat joiltakin osin muuttua.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taysin potilaisiin asennettiin luvattomia sähköisiä laitteita – Yle ja STT: Valvira teki tutkintapyynnön poliisille28.6.2019 14.50
Taysin silmäsairausyksiköt vaihtavat paikkoja28.6.2019 09.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat