Puheenaihe

Tässä kananugetissa on eniten lihaa – HS vertaili McDonald'sin, Hesen, BK:n, Lidlin, K-kaupan ja S-ryhmän nugetit

Kananugetien lihapitoisuus vaihtelee paljon.

Sami Lettojärvi

Suomessa myynnissä olevista kananugeteista löytyy paljon eroja, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tekemässä vertailussa paljastui, että selvästi suurin lihapitoisuus on kaupoissa myytävissä Kariniemen kanapojan nugeteissa, joissa lihaa 70 prosenttia. Liha on myös kotimaista.

Vähiten lihaa oli Hesburgerin nugetissa, 39 prosenttia.

McDonald'sin nugeteissa lihapitoisuus oli 46 prosenttia, Pirkka kananugeteissa 51, X-tra kananugeteissa 46, Rainbowin ja Burger Kingin kananugeteissa 55 ja Tescon free from -nugeteissa 60 prosenttia.

Lidlin Chef Select -nugeteissa lihapitoisuus vaihteli 55–51 prosentin välillä.

Lidlin Chef Selection -nugetti on kappalehinnaltaan Suomen edullisin (11 senttiä). Rasvaa siinä on kuitenkin lähes puolet enemmän kuin Rainbow’n nugetissa.

Kotimaista lihaa käytetään vertailussa olleista tuotteista vain Kariniemen ja Rainbowin nugeteissa.

Vertailun nugeteista vain kaksi, eli X-tra sekä Pirkka, tehdään mekaanisesti erotellusta broilerinlihasta, kertoo HS.

HS:n mukaan suomalaiset syövät broilerieineksiä enemmän kuin koskaan. Tutkimusyhtiö Nielsenin mukaan siipikarjaa sisältävien valmisruokien ostot ovat lähes tuplaantuneet viiden viime vuoden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat