Paikalliset

Cocktaileihin hurahtanut tamperelainen Liisa, 24, edustaa Suomea kansainvälisessä baarimestarikilpailussa – Suosikkijuomasta ei ole epäilystäkään: "Sen kanssa ei voi mennä vikaan"

Baarimestarin työssä mitataan myös juoman esillepanoa.

Joonas Alanne

Tamperelainen Liisa Lindroos edustaa Suomea kansainvälisessä baarimestarien kilpailun finaalissa. Saavutus on melkoinen, sillä Diageo World Class Bartender of the Year -kisaan hakee vuosittain 10 000 baarimestaria ympäri maailman, eikä Suomen edustajaksi ole koskaan aiemmin noussut Helsingin ulkopuolella työskentelevää cocktail-taituria.

Salossa syntynyt, restonomiksi vuonna 2017 TAMK:ista valmistunut nainen tiesi alusta alkaen, mihin hommiin hän halusi suuntautua.

– Olen todella sosiaalinen ja tykkään olla esillä, mitä pystyn ravintola-alalla tekemään. Baaripuolesta olen aina ollut kiinnostuneempi, koska ote on siellä rennompi, kertoo Lindroos Tamperelaiselle.

Cocktailit tulivat mukaan vasta työharjoitteluvaiheessa, jonka Lindroos suoritti Aleksanterinkadun Minibaarissa.

– Hurahdin aivan täysin. Tajusin heti, että tämä on minun juttuni. Ensimmäinen cocktailini taisi olla Minibaarin klassikkojuoma Wildside, jossa oli vähän Finlandia-limevodkaa, sitruunaa, kiiviä ja sokeria, hän muistelee.

Harjoittelun jälkeen Lindroos alkoi vapaa-ajallaan opiskella cocktailien tekemistä lukemalla kirjoja ja katsomalla opetusvideoita.

– Käytin kaikki tilaisuudet hyödykseni. Testailin kehittämiäni ideoita aina, kun asiakas pyysi tekemään jotain kivaa.

Saunaravintola Kuumassa vuoden verran työskennellyt ja sen cocktail-listan laatineen Lindroosin ei tarvitse kauaa miettiä, kun hänen omaa cocktail-suosikkiaan tiedustellaan.

– Se vaihtelee aina oman fiiliksen mukaan, mutta daiquri on sellainen, jonka kanssa ei voi mennä vikaan. Se on raikas ja pirskahteleva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Saunaravintola Kuumassa työskentelevä Liisa Lindroos selvitti tiensä kansainvälisen baarimestarikilpailun finaaliin21.8.2019 08.57

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat