Paikalliset

Kaupunginvaltuutettu esittää vessapassia Tampereelle

Kaupunginvaltuutettu Olga Haapa-aho esittää vessapassin käyttöönottoa Tampereella.

Tampere-talo

Kaupunginvaltuutettu Olga Haapa-aho (vihr.) sittää vessapassin käyttöön ottoa Tampereella. Haapa-aho jätti asiasta valtuustoaloitteen maanantai-iltana Tampereen kaupunginvaltuustolle.

Vessapassi on Crohn ja Colitis ry:n, Korento ry:n, Colores ry:n, Neuroliiton, Syöpäjärjestöjen ja Suomen sklerodermayhdistyksen ylläpitämä ja kyseisten järjestöjen jäsenetuihin kuuluva passi, joka mahdollistaa nopean wc-käynnin ihmisille, joiden sairaus sitä vaatii.

Vessapassin tavoitteena on helpottaa muun muassa suolistosairauksia, gynekolosia sairauksia ja tiettyjä syöpiä sairastavien mahdollisuutta päästä tarvittaessa lähimpään vessaan. Nämä sairaudet vaikuttavat sairastavan arkeen niin, että tarve voi iskeä yllättäen eikä aikaa etsiä vessaa ole. Myös avannepotilaiden kannalta on tärkeää päästä kunnollisiin ja yksityisiin wc-tiloihin.

Vessapassin käytännön ratkaisut vaihtelevat riippuen paikasta.

– Vessapassi on jo käytössä Ylöjärven kaupungin tiloissa ja Kangasalan valtuusto käsittelee pian esitystä siitä, että vessapassi olisi käytössä virastoissa, terveyskeskuksissa ja kirjastoissa. Sen käyttöönottoa suositellaan myös tytäryhtiöille. Myös kaupungin liikuntatiloissa olisi perusteltua ottaa käyttöön vessapassi, mikä on Ylöjärvellä jo nyt käytäntönä, Haapa-aho taustoittaa aloitetekstissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat