Paikalliset

Tampereen länsikeskustan liikennesuunnittelusta järjestetään yleisötilaisuus

Tampereen länsikeskustan liikennesuunnittelusta järjestetään yleisötilaisuus tiistai-iltana.

Marjo Rämö

Tampereen läntisen ydinkeskusta-alueen liikenteen yleissuunnitelman luonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina kello 18 alkaen. Tilaisuus järjestetään Aleksanterin koulutalon juhlasalissa, osoitteessa Hallituskatu 26. Ennen tilaisuuden alkua on kahvitarjoilu kello 17.30 alkaen.

Yleissuunnitelmassa määritetään Tammerkosken, Näsijärven, Hämeenpuiston ja Pyhäjärven rajaamien katujen liikenteellinen rooli sekä eri liikennemuotojen paikka katutiloissa.

Liikennesuunnitelman tavoitteena on edistää keskustan houkuttelevuutta kaupallisten palveluiden keskuksena, asuinalueena ja ajanviettopaikkana. Tavoitteena on parantaa keskustan katutilojen laatua kaupunkikuvan, liikkumisen sujuvuuden, keskustan saavutettavuuden ja turvallisuuden kannalta.

Liikenteen yleissuunnittelussa mietitään kävelyn, pyöräilyn, autoliikenteen, joukkoliikenteen, huoltoliikenteen, taksien ja pysäköinnin periaatteita. Yleissuunnitelma toimii lähtökohtana katuverkon tarkemmalle suunnittelulle.

Suunnitelma ei johda välittömiin investointeihin, vaan sillä halutaan muodostaa kokonaiskuva, miten katuja suunnitellaan ja kehitetään jatkossa.

Työ aloitettiin kesällä 2018. Kevättalvella 2019 järjestettiin kolme työpajaa elinkeinoelämälle, luottamushenkilöille ja sidosryhmille tavoitteiden ja tahtotilojen määrittämiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaupungin bussiliikenne herättää nyt keskustelua Tamperelaisen lukijoissa – "Odotan innolla tulevaa sekasortoa..."8.8.2019 18.00
Paasikivenkadulle uusi joukkoliikennekaista7.8.2019 15.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat