Paikalliset

Tampereen nuorisopalvelut auttoi noin 500 nuorta Blockfesteillä: "Nuoret juhlivat pääosin maltillisesti"

Blockfest järjestetään taas ensi kesänä Ratinassa.

Riikka Vahtera/Blockfest

Blockfest-yleisön käyttäytyminen on noussut merkittäväksi puheenaiheeksi. Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan se kirjasi viikonlopun aikana Tampereen keskustan alueelta yli 200 rikosilmoitusta joista noin 160 liittyi suoraan Blockfest-tapahtumaan. Viranomaisten mukaan määrä oli huomattavan korkea verrattuna muihin Tampereella järjestettäviin tapahtumiin.

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden näkemys tilanteesta kuulostaa hiukan erilaiselta, sillä kaupungin julkaisemassa tiedotteessa sanotaan nuorten juhlineen Blockfesteillä väkimäärään nähden pääosin maltillisesti. Nuorisopalvelut kokosi tänäkin vuonna joukon sekä nuorisotyötekijöitä että vapaaehtoisia aikuisia, jotka jalkautuivat festareille ja auttoivat apua tarvitsevia.

Vapaaehtoisia ja nuorisotyöntekijöitä oli molempina iltoina liikkeellä noin 50. Jalkautujat kohtasivat kahden illan aikana yhteensä noin 2000 nuorta, joista noin 500 kaipasi jonkinlaista apua. Yleisimpiä avuntarpeita nuorilla olivat vahva humalatila, pienet tapaturmat, hukassa olevat kaverit, hukkuneet tai varastetut tavarat ja sydänsurut. Paljon kysyttiin myös itse tapahtumaan liittyvää informaatiota kuten tietoa vessoista, löytätavaroista ja vesipisteistä.

– Nuoret juhlivat pääosin maltillisesti ja olivat hyväntuulisia. Oli hienoa nähdä, kuinka upeasti nuoret pitivät kavereistaan huolta. Muutamia ylilyöntejä toki mahtui joukkoon, mutta sitä varten jalkautujat olivat paikalla auttamassa. Pääpaino illan työssä oli nuorten kohtaamisessa ja heidän kuuntelemisessaan. Nuorten kanssa keskusteltiin esimerkiksi koulun alkamisesta, ihmissuhteista, illan kulusta, menneestä kesästä, päihteistä, ehkäisystä sekä fiiliksistä, kertoo Tampereen nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat