Paikalliset

Tuure Kilpeläinen, Maria Mattila, Anna-Kaisa Heinämäki... – Taas pukkaa keikkaa kirjastossa

Reissumies Tuure Kilpeläinen heittää syyskuussa keikan kirjastossa.

Pääkirjasto Metson keikkasyksy on alkanut.

Syksyn Metso LIVE -tapahtumissa esiintyvät tunnetut nimet, Tuure Kilpeläinen (3.9.) ja kulttiyhtye Radiopuhelimet (29.11). Radiopuhelimia haastattelevat kirjailija Juha Hurme, sarjakuvataiteilija Ville Pirinen ja kirjastonhoitaja Juhani Koivisto.

Elokuussa Metson musiikkiosastolla kuullaan myös progressiivista rockia, kun Pulse – The Finnish Tribute to Pink Floyd (21.8.) hyppää lauteille tulevan The Wall at Pyynikki -keikkansa hengessä.

Etnovaikutteinen musiikki on pääosassa Vieraana -haastattelussa (18.9.), jossa Sakari Kukko kertoo musiikistaan ja Piirpauken 45-vuotisesta taipaleesta toimittaja Jussi Niemelle. Rahvaanmusiikin kerhon 20-vuotissynttäreitä vietetään juhlakeskustelun ja pitkän linjan romanilaulaja Hilja Grönforsin konsertin (16.11.) merkeissä. Etnomeininki jatkuu vielä joulukuussa mestarillisilla tremoloilla kun Helsingin Balalaikkaorkesteri esiintyy Balalaikka ilman rajoja -konsertissa lauantaina 14.12.

Taidemusiikki soi osana Tampering Festivalin ennakkotapahtumaa (22.8). nuorten tamperelaismuusikoiden säveltämänä ja esittämänä. Trio Hehku(4.12.) taas kuljettaa kuulijansa lempeästi alkutalveen Beethovenin, Mendelssohnin ja Englundin sävelin.

Syyskuussa pääosassa on itse tekeminen ja musisoiminen. Rockway SongJamissa (14.9.) kapteenit Maria Mattila (Mara Balls) ja Mikko Kangasjärvi (Headline Recording Studio, Recovery Records) johdattavat joukkueensa jännittävään live-biisintekokisaan.

Outi Koivuniemi (17.9). tuo Metsoon suositut ukulele-workshopit lapsille ja aikuisille. Suuri Ukuleleilta päättyy Tampereen Ukuleleorkesterin konserttiin. Marraskuun Musaimprovisaatio-työpajassa (19.12.) keskitytään musiikin tekemiseen Toni Sundénin johdolla.

Paneelikeskustelu Poikakuorot muuttuvassa maailmassa: suuntia ja näkymiä 2020-luvulle (21.9.) käydään osana X Valtakunnallisia Poikakuoropäiviä. Lokakuussa historian ystäviä hellitään Bluesin vuosisata -luentosarjalla (8.10., 15.10. ja 29.10.), kun musiikkituottaja, toimittaja ja kirjailija Matti Laipio kertoo bluesin historiasta.

Myös suositut Café Metson DJ-lounaat saavat jatkoa. Syyskauden avaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (6.9.) Lokakuussa on someguru Emmi Nuorgamin (4.10.) vuoro viihdyttää lounastajia ja marraskuussa levyjä pyörittävät muusikot Jukka Nousiainen ja Sini Mäenpää (1.11.).

Myös Rahvaanmusiikin kerhon 20-vuotisjuhlan etkoja vietetään lounaalla, jolloin DJ-vieraina ovat Jenni Lares ja Mikael Mattila (8.11.)

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Metso-tuotteita, livekeikkoja... - Nyt Metsossa järjestetään messutkin9.4.2019 16.34
Tampere otti käyttöön sähköisen kirjastokortin3.6.2019 10.11
Onko sinulla visio tulevaisuuden tamperelaisesta kirjastosta? – Kerro se nyt kaupungille3.6.2019 08.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat