Paikalliset

Sari Tanus hakee puolueensa varapuheenjohtajaksi – Kilpailu voi muuttua maanantaina puheenjohtajamittelöksi

Tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus on ilmoittautunut Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakilpailuun.

Tamperelainen toisen kauden kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus on ehdolla Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Oulussa.

Tanus on ollut yhtenä puolueen varapuheenjohtajista neljän vuoden ajan. Varapuheenjohtajaehdokkaita on nyt yhdeksän.

– Hyviä ehdokkaita on ilmaantunut paljon eli ihmisillä on vahva halu olla vaikuttamassa KD:n tulevaisuuteen, Tanus kommentoi.

Oman muuttujansa puheenjohtajakilpailuun on tuonut puolueen nykyisen puheenjohtajan Sari Essayahin sairastuminen rintasyöpään. Essayah on ilmoittanut tiedottavansa omasta puheenjohtajaehdokkuudestaan tulevana maanantaina, joten lopullinen asetelma puheenjohtajavaaleja koskien selvinnee juuri ennen Oulun puoluekokousta.

Jos Essayah haluaa jatkaa puheenjohtajana, ei haastajia puheenjohtajaksi todennäköisesti ilmaannu. Mikäli Sari Essayah kuitenkin vetäytyy puheenjohtajuudesta, valitaan uusi puheenjohtaja todennäköisimmin istuvien kansanedustajien joukosta. Silloin varapuheenjohtajakilpailu voi muuttua puheenjohtajakilpailuksi.

– Toivon että voisin olla vaikuttamassa siihen, että yhä useampi suomalainen voisi löytää Kristillisdemokraateista itselleen poliittisen kodin, puolueen joka puolustaa perinteisiä suomalaisia arvoja, Tanus kommentoi.

Luterilaiseen kirkkoon kuuluva ja kirkkovaltuutettunakin toimiva Sari Tanus on kasvanut Pelastusarmeijassa.

– Siellä heikoimmista huolehtiminen on tärkeä osa kristillisyyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat