Paikalliset

Maanantain valtuustossa nousee esille taas Pispalan linja-auto – Nyt harjulle halutaan kulttuuribussia

Mihin tämä linja vie jatkossa vai viekö mihinkään? Sitä pohditaan jälleen kerran maanantai-iltana Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Pekka Ruissalo

Pispalanharjun bussiliikenne on esillä jälleen kerran Tampereen kaupunginvaltuustossa maanantai-iltana. Nyt käsittelyssä on valtuutettu Aila Dündar-Järvisen (sd.) aloite, jossa esitetään Pispalanharjulle kulkemaan erillistä kulttuuibussia.

– Pispalanharjun joukkoliikenteen jatkumisen puolesta on käyty jo liki kahden vuoden mittainen taistelu. Pispalan asukkaat ovat tehneet kaikkensa, jotta joukkoliikenne jatkuisi Pispalanharjulle. Lukuisia vetoomuksia lähetettiin valtuutetuille ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan jäsenille. Lisäksi kerättiin yli 1600 nimeä sisältävä adressi liikennöinnin jatkumisen puolesta.

– Asukkaat ideoivat muun muassa kulttuuribussireitin Pispalanharjulle, koska Tampereen kaupunki hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Tähän hienoon ideaan kaupunki ei ole vielä tarttunut. Taistelu bussilinjan jatkumiseksi Pispalanharjulle kuitenkin lopulta auttoi ja Tampereen kaupunginvaltuusto myönsi budjettikokouksessaan 100 000 euroa pikkubussin liikennöintiä varten vuodelle 2019. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti vielä keväällä 2019, että liikennöinti linjalla 115 voi jatkua muiden linjojen tavoin kevääseen 2020, Dündar-Järvinen kertaa aloitetekstissään.

Kulttuuribussihanketta on tukemassa useampi nimekäs tukija. Mukana ovat muun muassa Mikko Alatalo, Juha Hurme, Sirkku Peltola, Heikki Salo ja Ville Pirinen.

– Kulttuuribussin idea on erinomainen ja sillä olisi toteutuessaan monia Tamperetta, asukkaita ja turisteja hyödyntäviä vaikutuksia; myös kulttuuripääkaupunkihaussa. Pispalalaisten halu kehittää ja parantaa ideoiden omaa aluettaan ja kaupunkiaan on merkille pantavaa ja ansaitsee sen, että kaupunginvaltuutetut pohtivat vakavasti esitettyä kulttuuribussi- konseptia. Esityksen allekirjoittajat ovat luvanneet tuottaa konseptia ja kehittää siitä vetovoimaa lisäävän tekijän kaupungin kulttuuritarjontaan, aloitteessa kerrotaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puntarissa kulttuurimaisema ja taloudellinen tuottavuus – Miten käy Pispalan bussin tulevaisuudessa?6.8.2019 20.00
Jatketaanko Pispalan suojelukaavan pallottelua? – Asemakaavaehdotusta käsitellään taas lautakunnassa8.8.2019 14.21
Kansainväliset valokuvaseikkailijat saapuvat Tampereelle – Kohteina muun muassa Pispalanharju ja Pyynikki12.8.2019 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat