Paikalliset

Tampereen Penninpyörittäjä rakenteli nyt jääkiekkotähtiä

Penninpyörittäjänä tuttu Erkki Asunmaa on jälleen tehnyt

Pekka Ruissalo

Kaupunkilehti Tamperelaisen lukijoille on tullut viime vuosina tutuksi Tampereen keskustassa majaansa pitävä Erkki Asunmaa, jonka kutsumanimi Penninpyörittäjä on varmasti tullut vähintään yhtä tutuksi.

Mies on tuttu siitä, että vuosien aikana hän on askarrellut yhtä jos toistakin vanhoista kolikoista – kirjaimellisestikin siis penneistä.

 

Ja sekin on tuttua, että Asunmaa on viimeisen päälle jääkiekkomies sekä vähintäänkin intohimoinen Tappara-fani. Miehen kolikkotöitä löytyy useammankin joukkueessa pelanneen kiekkomiehen hyllyltä.

Vaikka seurajoukkueen seuraaminen onkin miehen sydäntä kaikkein lähinnä, ei kevään MM-kisamenestyskään jäänyt Erkiltä huomioimatta. Nyt mies on tehnyt kultamitalijoukkueen kunniaksi leijonatähtiä, jotka koostuvat tietenkin kolikoista.

– Kolikoita on nyt liimattu vähän päälle 8 000 kappaletta. Töitä on tehty iltaisin ja öisin ja päivät on sitten nukuttu, naurahtaa Asunmaa.

Leijonia on tällä hetkellä valmiina kahdeksan kappaletta. Asunmaa sanoo, että lopullinen leijonien määrä on todennäköisesti siinä. Tähdistä löytyy myös kehykset, joita löytyy kahdet erilaiset.

 

Miehellä on tarkoituksena jakaa leijonatähtiä ansioituneille kiekkoilijoille jahka kiekkokausi jälleen alkaa syyskuussa. Sitä hän ei vielä halua tarkemmin kertoa, keille tarkalleen ottaen.

– Katsotaan nyt kuitenkin kaikessa rauhassa, kenelle ne päätyvät, Asunmaa pyörittelee.

Sekin saattaa olla mahdollista, että miehellä on jo nimet mielessä, mutta vielä hän ei asiaa halua tarkemmin kommentoida.

Asunmaalle on kertynyt vuosien varrella melkoinen määrä tuttuja kiekkopiireistä. Viimeisimpänä hän mainitsee nykyisin Jokereita valmentavan entisen maajoukkuevalmentaja, Tampereella syntyneen Lauri Marjamäen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!12.5.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat