Paikalliset

Suvi Salmi avaa oman tanssikoulun Tampereelle

Suvi Salmi avasi oman tanssikoulun. Kokenut opettaja pitää omina vahvuuksinaan kokonaisvaltaisuuttaan ja kilpatanssitaustaansa

Joonas Alanne

Suvi Salmi ei olisi ikinä uskonut, että hän päätyy lopulta tanssin opettajaksi. Intohimona oli kilpaileminen, ei valmentaminen. Oikea-aikainen kannustus sai hänet kuitenkin suuntaamaan opettajaksi.

– Tanssikoulussa, jossa silloin kävin, oli yhdysvaltalainen tanssinopettaja, joka alkoi mentoroida minua tanssinopettajaksi. Olen hänelle todella kiitollinen, sillä hän näki minussa jotain, mitä minä en itse nähnyt. Pedagogisen puolen, jota en ollut itse havainnut. Pidin itseäni vain tanssijana jolle sanotaan: Tee näin, tee noin.

Rovaniemeltä matkaan lähtenyt, Tampereen yliopistosta teatterin ja draaman tutkimuksesta valmistunut Salmi aloitti tanssimisen jo 8-vuotiaana. Kilpa-ura SM, EM ja MM-tasoilla jatkui kymmenen vuoden ajan, kunnes opiskelujen päätyttyä hän päätti suuntautua opettamiseen.

Kuuden vuoden opettajauran jälkeen 30-vuotias Salmi päätyi avaamaan oman tanssikoulunsa, Suvi Salmi Dance Companyn, joka on erikoistunut contemporary jazz - sekä broadway-tansseihin.

– Contemporary jazz on jazzin ja nykytanssin amerikkalaisvaikutteinen fuusio. Broadway taas menee musikaali- ja teatteritanssin puolelle, sanoo Salmi.

Molempia tansseja yhdistää se, että ne ovat luonteeltaan hyvin tunne- ja tarinapainotteisia.

Salmen mukaan hänen tapansa opettaa broadwayta eroaa muista suomalaisista tanssikouluista siinä, että opiskelijat opiskelevat myös laulujen sanat ja laulavat tai ”lipsynkkaavat” eli liikuttavat huuliaan laulun mukana.

Tanssi itsessään voi olla hyvin ilmaisuvoimaista ja dramaattista, mutta musikaalitanssissa myös tanssijan ilmeillä on merkitystä.

– Se on minun visioni siitä lajista. Olen saanut siitä tanssipiireissä paljon hyvää palautetta.

Yhtenä omista vahvuuksistaan Salmi pitää kokonaisvaltaisuuttaan. Hän hallitsee luovan puolen lisäksi myös yrittäjyyden haasteet.

– Näen itseni niin, että minussa on 50 prosenttia taiteellisuutta ja hulluutta, ja 50 prosenttia organisointi- ja hahmottamiskykyä. Se on yrittäjälle ja tanssinopettajalle hyvä yhdistelmä, koska homma ei toimi, jos vaaka kallistuu liikaa jompaan kumpaan suuntaan. Jos on liian analyyttinen niin koreagrafioista puuttuu sydän.

Suvi Salmi Dance Company ja sen 120 neliöinen sali sijaitsee Tampereen keskustassa. Viikkotunteja järjestetään 6-vuotiaista ylöspäin Salilla toimii myös viisi kisaryhmää.

Samassa rakennuksessa Pyhäjärvenkadulla toimii jo entuudestaan kaksi tanssikoulua. Salmi uskoo, että erilaiset koulut vain tukevat toisiaan.

– Alakerrassa toimi vuosikymmenien ajan Elwa Molinin tanssikoulu, joten tässä kiinteistössä on aina liikkunut paljon tanssijoita. Sehän on minulle vain hyvä juttu. Muutenkin olen aina toivonut, että Tampereella tanssin harrastaminen menisi enemmän siihen, että ei jämähdettäisi vain siihen yhteen kouluun. Mitä useampien opettajien tunneilla käyt, sitä taitavampi tanssija sinusta tulee ja sitä nopeammin opit omaksumaan uudenlaisia liikekieliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat