Paikalliset

Tampere ja Pirkanmaa julistautuivat "yhdenvertaisuuden pääkaupungiksi"

Eija Oravuo puuhaa Tampereesta nyt kulttuuripääkaupunkia vuodelle 2026.

Pekka Ruissalo

Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi teemalla "yhdenvertaisuuden kaupunki". Kampanjan iskulauseena on "Tampere2026 - Tehdään tästä nyt numero!”.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan kulttuuripääkaupunkihaun iskulause muistuttaa siitä, että tamperelaisuus on asenne.

– Täällä on turhaan vähätelty omia saavutuksia sanomalla, että ei tehdä tästä nyt numeroa. Nyt meidän on opittava tekemään siitä numero, koska Tampere ja Pirkanmaa haluaa olla Euroopan kulttuuripääkaupunki, kirjoitetaan tiedotteessa.

Yhdenvertaisuuden kaupunki -kattoteemalla on haluttu viitata Tampereen historiaan sisällissodan taisteluissa.

– Sisällissodan taisteluista tasa-arvon taistelijaksi nousseella kaupungilla on historialliset ansionsa yhdenvertaisuuden pääkaupungiksi, mutta mitä se merkitsee nyt ja tulevaisuudessa? pohditaan Tampereen julkaisemassa tiedotteessa.

– Kulttuuripääkaupunkihaku haluaa, että huolehdimme Pirkanmaan alueellisesta yhdenvertaisuudesta, kaikkien ihmisten oikeuksista sekä kulttuurin saavutettavuudesta ja esteettömyydestä. Tavoite on olla tasa-arvon kansainvälinen tiennäyttäjä ja yhdenvertaisuuden edistäjä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yhdenvertaisuus toteutuu sittenkin: – Nuorten koulutusvalinnoissa vain vähän asuinalueesta johtuvia eroja2.10.2018 00.05
Mikä on asenneilmapiiri Tampereella? – Vastaa ja vaikuta yhdenvertaisuuden tilaan kaupungissa3.10.2016 16.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat