Puheenaihe

Tästä uutuusruuasta tuli välitön hitti S-kaupoissa – ”Myydään tuplamääriä”

Hyvinkääläinen luomutila Knehtilä oli Suomalainen Menestysresepti -kilpailun finaalissa. Kuvassa Minna Sakki-Eerola.

Katariina Taleva

Boltsi, kesän mittaan tv:ssä lähetetyn Suomalainen Menestysresepti -kilpailun voittaja, on jo hitti. S-ryhmän mukaan siemenkaurapyörykkä on noussut vajaassa viikossa ketjun kolmanneksi myydyimmäksi pyörykäksi.

– Boltsin myynnit ovat moninkertaisia muihin kasvipohjaisiin pyöryköihin verrattuna, kertoo S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa.

Boltsi on tamperelaisen Leivon Leipomon kehittämä. Suomalainen Menestysresepti -ohjelmassa pyörykän koostumusta ja reseptiä hiottiin leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilän johdolla.

– Teemme kaikkemme saadaksemme tuotetta ulos riittävään tahtiin, pitäen samalla laadun huipputasolla, hehkuttaa Räntilä.

Tv-ohjelman muista finalisteista myyntimenestyksiksi näyttävät olevan nousemassa myös Juureva, Särvin ja Härtelö. Juureva on punajuurilevite, Särvin särkikaloista tehty kalajauheliha ja Härtelö härkäpapujäätelö.

– Tuotteet ovat paikoin loppuneet. Tilanne korjaantuu lähiviikkoina, kun valmistusprosessit saadaan rullaamaan täysillä, kertoo S-ryhmän Oksa.

Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjassa seurattiin elintarvikevalmistajien innovaatiokilpailun finalistien matkaa tuoteideasta valmiiseen kaupalliseen tuotteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Leivon Leipomon ruokainnovaatio voitti Suomalainen Menestysresepti -kilpailun – Tässä on Jyrki Sukulan hehkuttama Boltsi: "Kuin ruoan JVG"12.8.2019 09.00
Leivon Leipomon ruokakeksintö päätyy tv-kisasta suoraan kauppojen hyllyille – Näin syntyi Boltsi: "Kyllä siinä vähän nauratti"14.7.2019 18.00
Antaisitko sinä nimen leivän juurelle ja etsisit sille hoitajan lomasi ajaksi? Moni leipuri tekee niin jo – tällainen ilmiö on hapanjuurileivonta 18.5.2019 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat