Paikalliset

Leo-Pekka Tähti kisaa Kangasalla parayleisurheilun SM-kisoissa – Mukana myös muita huippuja!

Leo-Pekka Tähti kilpailee viikonloppuna Kangasalla.

Aake Roininen/arkisto

Kangasalla järjestetään viikonloppuna parayleisurheilun SM-kisat. Kilpailuihin on ilmoittautunut noin 60 urheilijaa eri vammaluokista. Osanottajamäärä on yksi parhaista 2010-luvulla siitäkin huolimatta, että noin 20 elinsiirtourheilijaa on samaan aikaan omissa MM-kilpailuissaan Isossa-Britanniassa.

Lauantaina Kangasalla ovat kilpailemassa nimekkäimmät parayleisurheilijat, kuten ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Henry Manni. Sunnuntaina he kilpailevat Espoossa Monet GP- kisoissa.

Lisäksi on mahdollista, että kilpailuluokan T51 ratakelauksen nykyinen maailmanennätysmies Belgian Peter Genuin ja entinen ME-mies Toni Piispanen ovat lauantaina kisaamassa Kangasalla.

Kilpailuissa ovat mukana myös tuoreet nuorten parayleisurheilun MM-mitalistit Sini Paukkeri ja Wilma Berg sekä down-urheilija Eliel Nikkola, joka voitti muutama viikko sitten kaksi Euroopan mestaruutta ja teki kolmiottelussa uuden maailmanennätyksen.

Kilpailun järjestävä Vehmaisten Urheilijat ry, Kangasalan Urheilijat-68 ry sekä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry

Lauantaina kilpailuja järjestetään kello 11 alkaen ja sunnuntaina kello 10 alkaen. Kisapaikkana on Kangasalan Kyötikkälän urheilukeskus, jonka katuosoite on Lätsä-Pekantie 21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat