Paikalliset

Pirkkalassa jaetaan taas ylijäämäruokaa – Murkinaa ei ole riittänyt kaikille: "Meidän kannaltamme täydellistä"

Pirkkala aloitti ylijäämäruuan jakamisen helmikuussa. Kuvituskuva.

Arkistokuva/ Tuomas Rauhala

Pirkkalan kunta jatkaa koulujen ylijäämäruoan jakelua. Helmikuussa alkaneen kokeilun avulla on pystytty vähentämään syötäväksi kelpaavan ruuan hävikkiä.

Pirkkalan kunta jakaa yhdessä Pirkkalan seurakunnan kanssa tiistaisin ja torstaisin koulujen ylijäämäruokaa.

Jakelua tehdään koulujen lukuvuoden aikataulun mukaisesti. Ruokailu on myös edullista, sillä aikuiselle ateria maksaa vain 2 euroa.

 

Ylijäämäruuan jakelusta vastaava kunnan työllisyyspalveluiden ohjaaja Reelika Manninen kertoo, että kuntalaiset ovat löytäneet perille ruokailuihin. Ruokailua pyritään kehittämään niin, että se tavoittaisi entistä enemmän ihmisiä.

– Ruokaa jaetaan kahtena päivänä viikossa. Lisäksi työllisyyspalveluiden alaisen Kiepin kierrätysmyymälästä tulee vaatteita myyntiin kerran kuussa jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina ja torstaina, kertoo Manninen.

Uutena asiana on myös se, että ylijäämäruokaa myydään jäähdytettynä mukaan ruokailun yhteydessä.

 

Ruokailun saama palaute on ollut Mannisen mukaan pitkälti positiivista. Koko palvelua on kiitelty ja ajatusta siitä, ettei ylijäämäruokaa mene enää roskiin, on arvostettu.

Negatiivista palautetta on tullut lähinnä silloin, kun ruoka on loppunut kesken.

– Se on tietenkin meidän kannaltamme täydellistä, ettei sitä ylijäämäruokaa jää yhtään poisheitettäväksi. Se on kuitenkin harmittanut niitä, jotka ovat halunneet tulla syömään mutta ovat jääneet ilman.

Mistä on kyse?

Ruokakomero järjestetään tiistaisin kello 13–14 Pirkkalan kirkossa ja torstaisin kello 13–14 Kirkkoveräjän seurakuntatalossa.

Aikuiset ruokailevat 2 euron hintaan, kouluikäiset yhdellä eurolla ja alle kouluikäisille ruokailu on maksuton. Ruokailusta perittävällä

Maksulla katetaan ruokailuun varattavien leipien, levitteiden ja maitojen kustannukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Yli 4 000 annosta ruokaa valmistetaan kunnan ruokapalveluissa joka päivä" – Pirkkala alkaa jakaa ylijäämäruokaa4.2.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat