Paikalliset

Joni, 14, toi rahakaapin Suomeen – Nyt nuori yrittäjä edustaa jenkkituotetta kaikissa Pohjoismaissa: "Avautui tilaisuus"

Joni Pyrstöjärvi on nuoresta iästään huolimatta kokenut yrittäjä.

Joonas Alanne

Joni Pyrstöjärvi on teini-ikäinen yrittäjä, joka aloitti yhdysvaltalaisten elintarvikkeiden, virvoitusjuomien ja karkkien maahantuomisen muutamia vuosia sitten.

Yrittämistä hän on harjoittanut koulun ohessa, mutta niin, että läksyt tulevat tehtyä eivätkä arvosanat kärsi.

Vuoden alussa Pyrstöjärvi teki uuden aluevaltauksen: hänestä tuli yhdysvaltalaisten rahakaappien myyntiedustaja Pohjoismaissa. Kaappiin, jonka voi täyttää seteleillä, puhalletaan ilmaa, samalla kun sisällä seisova yrittää kahmia mahdollisimman paljon kahisevaa näppeihinsä.

– Ensimmäinen ajatukseni olisi, että tämä sopisi viihdealan yrityksiin. Yllätyin kuitenkin siitä, että myös muunlaiset yritykset ovat osoittaneet kiinnostusta. Tällaisia ovat esimerkiksi finanssialan yritykset, kertoo Pyrstöjärvi.

Hänen mielestään tuote sopii hyvin vetonaulaksi tapahtumiin ja markkinointitempauksiin.

– Amerikassa sitä käytetään nimenomaan autokaupoissa. Se houkuttelee asiakkaita paikalle ja vain yhden myydyn auton myyntikate voi kattaa laitteesta koituvat kustannukset.

Yhdysvalloissa pienin seteli on arvoltaan yhden dollarin kun Suomessa se on viisi euroa. Suomessa kauppiaalle voi olla kannattavampaa täyttää kaappi setelien sijasta kupongeilla tai leikkirahalla, hän pohtii.

Pyrstöjärvi päätyi maahantuomaan rahakaappeja, kun hänen asiakkaansa, kokkolalainen Tivoli Alfred sitä pyysi. Tuolloin hänellä itselläänkään ei ollut vielä tietoa, millaisesta tuotteesta on kyse, koska tuote on Suomessa edelleen erikoisuus.

Pyrstöjärvi hankki kaapin ja toi sen Suomeen. Asiakas oli tyytyväinen. Sitten kaapin valmistaja pyysi häntä edustamaan yritystä Suomessa ja Euroopassa.

– Avautui tilaisuus ja nyt toimin yhteyshenkilönä eurooppalaisen asiakkaan ja valmistajan välillä. Otan asiakkaalta vastaan tilauksen ja minä välitän sen Amerikkaan valmistajalle.

Asioiminen englanniksi onnistuu Pyrstöjärveltä luonnostaan. Hän on käynyt koulua kansainvälisellä linjalla eskari-iästä lähtien.

– En pystyisi tekemään tätä jos en hallitsisi kieltä. Englannin osaaminen on aivan ehdottoman tärkeää, jotta pystyn varmistamaan, että asiakkaani saa juuri haluamansa tuotteen.

Pyrstöjärvi kertoo myyneensä jo useita kaappeja, mutta tarkkoja lukuja hän ei voi kertoa. Kauppoja hän kertoo tehneensä Suomen lisäksi myös muihin Pohjoismaihin. Myyntihinta riippuu mallista ja asiakkaan toiveista, mutta se liikkuu 1 700–1 900 euron välillä.

– Kaikki tehdään mittatilauksena asiakkaan toiveiden mukaan. Kun kaikki on saatu sovittua, olen yhteydessä valmistajaan ja tilaan asiakkaan näköisen koneen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat