Paikalliset

Leivon Leipomon ruokainnovaatio voitti Suomalainen Menestysresepti -kilpailun – Tässä on Jyrki Sukulan hehkuttama Boltsi: "Kuin ruoan JVG"

Leivon Leipomon Anssi Räntilä esitteli uutta hittituotetta Tamperelaiselle heinäkuussa. Virallisesti Boltsi päätyi kauppojen hyllyille elokuussa.

Joonas Alanne

Tamperelaisen Leivon Leipomon Boltsi on voittanut Suomalainen Menestysresepti -tv-kilpailun. Ohjelmaa esitettiin TV Viidellä ja se on nähtävissä myös Dplay -palvelussa.

Boltsi on kaurasta ja siemenistä valmistettu pikkupulla, joka muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi lihapullaa. Kyseessä on laktoositon lisäaineeton, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä, joka sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä sekä kauraa.

LUE MYÖS: Leivon Leipomon ruokakeksintö päätyy tv-kisasta suoraan kauppojen hyllyille – Näin syntyi Boltsi: "Kyllä siinä vähän nauratti"

Tamperelaisessa Leivon Leipomossa oli päätetty kokeilla sämpylöiden leipomista suositun, runsaasti siemeniä sisältävän Jyväjemmari-kuivaleivän idealla. Yllätys oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli koneista ulos pieninä palleroina.

– Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoo.

Tamperelainen kävi jututtamassa Räntilää Boltsien tiimoilta jo heinäkuussa. Juttu on luettavissa täältä.

Tv-ohjelmassa kuusi ruokainnovaatiota kilpaili keskenään. Sunnuntain finaalijaksossa tuomaristo julisti voittajaksi Leivon Leipomon Boltsin.

– Boltsi on kuin ruoan JVG, särmikäs ja kiinnostava. Boltsi on hieno esimerkki siitä, mitä saadaan aikaiseksi, kun yhdistetään voimia ja osaamista ruokaketjun eri ammattilaisilta tuotekehityksestä markkinointiin, toteaa kilpailun tuomari ja tv-sarjan juontaja Jyrki Sukula.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Leivon Leipomon ruokakeksintö päätyy tv-kisasta suoraan kauppojen hyllyille – Näin syntyi Boltsi: "Kyllä siinä vähän nauratti"14.7.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat