Paikalliset

Takahuhdin murhakäräjät alkoivat Tampereella – Syyttäjä arvioi tekoa: "En ole 35 vuoden työhistoriani aikana nähnyt vastaavaa teurastusta"

Takahuhdin surmatyön oikeuskäsittely alkoi keskiviikkona Tampereella. Vuonna 1968 syntynyttä miestä edustaa asianajaja Minna Pilviö.

Pekka Ruissalo

Tampereen Takahuhdissa viime marraskuussa tapahtuneen surmatyön oikeuskäsittely on alkanut keskiviikkona aamupäivällä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen vaatii vuonna 1968 syntyneelle miehelle tuomiota vuonna 1973 syntyneen ex-vaimonsa murhasta sekä salakuuntelusta.

Mäkinen arvioi marraskuisen päivän tapahtumia karusti.

– Olen ollut pitkään näissä hommissa, enkä ole 35 vuoden työhistoriani aikana nähnyt vastaavaa teurastusta. Väkivalta on ollut silmitöntä, ja sen raakuudesta kertoo osaltaan sekin että kylkiluitakin on murtunut, puukotuksissa usein niin ei tapahdu, Mäkinen kuvailee tekoa.

Mäkisen mukaan tekijä on suunnitellut entisen vaimonsa surmaamista pidemmän aikaa. Teon keskeisenä motiivina on ollut mustasukkaisuus. Pariskunta erosi vuonna 2009, mutta syyttäjän mukaan mies ei ole päätöstä ymmärtänyt tai halunnut uskoa. Tuon jälkeenkin mies vietti paljon aikaa entisen vaimonsa asunnolla, tarkkaili hänen tekemisiään sekä seurasi vaimon WhatsApp-keskusteluja, joita onnistui myös kopioimaan itselleen.

Mäkisen mukaan mies on kertonut suunnitelmista myös Irakissa asuville läheisilleen.

– Valitettavasti he eivät ole kuitenkaan häntä uskoneet.

Viimeinen sysäys tapahtumille oli syyttäjän mukaan se, kun mies sai tietää entisen vaimonsa hakeneen Irakissa asuvalle toiselle miehelle viisumia. Myös vaimo sai tietää ex-miehensä tietävän asiasta.

– Vaimo oli hätääntynyt ja peloissaan asiasta.

Elettiin 28. marraskuuta. Mies oli vienyt nuorimman lapsensa päiväkotiin kello 8.36. Miehen ex-vaimo oli lähettänyt tuttavalleen hätääntyneen viestin kello 8.44, jossa hän kertoi ex-miehensä tietävän viisumiasiasta.

Pian mies lähti Takahuhdin asunnolle. Entinen vaimo oli syyttäjän mukaan aamutoimissa ja aamutakissa.

Seurannut kohtaaminen oli syyttäjän mukaan lyhyt ja seuraukset erittäin karuja. Mies haki kaapista 20,5-senttimetrisellä terällä varustetun lihaveitsen, ja alkoi hakata sillä entistä vaimoaan rintakehän alueelle. Ruumiista löydettiin 16 pisto- ja viiltovammaa, joista kymmenen oli lävistänyt rintaontelon. Syyttäjän mukaan uhri oli ollut pitkään tajuissaan ennen rintaontelovammoista aiheutunutta kuolemaa.

Tekijä myöntää tapon, mutta kiistää murhan eli sen, että teko olisi ollut suunniteltu. Syyttäjän mukaan teko oli erittäin suunniteltu.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Takahuhdin raakaa surmatyötä aletaan käsitellä oikeudessa keskiviikkona – Taustalla monien vuosien ajan jatkunut perhehelvetti6.8.2019 15.14
Takahuhdin raaka puukotussurma tulee käräjille aikaisintaan kesällä – Tämä kaikki teosta tiedetään nyt, näin kauan henkirikoksen tutkinta vielä kestää11.1.2019 13.54
Uutta tietoa viiden lapsen äidin raa'asta surmasta Takahuhdissa – IL: Epäilty ja uhri elivät avioerosta huolimatta edelleen yhdessä9.1.2019 08.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat