Paikalliset

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat Ratinassa ensi kesänä

FC Espoo pelaa kotiottelunsa lauantaina ja Honka Akatemia sunnuntaina.

Sirpa Repo

Tampereella järjestetään 28.6.-6.7.2020 asunnottomien jalkapallon MM-kisat, englanniksi Homeless World Cup Tampere.

Kisapaikkana on Tampereen stadion Ratinassa. Kisat järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin sekä suomalaisten kansalaisjärjestöjen Pelastusarmeijan, Helsingin Diakonissalaitoksen, Nauha ry:n sekä Suomen Homeless Academy ry:n kanssa.

Kisat järjestetään vuosittain eri puolilla maailmaa. Ensimmäiset kisat pelattiin kesällä 2003 Grazissa Itävallassa. Vuodesta 2010 lähtien mukana on ollut myös naisten turnaus. Miesten joukkueita osallistuu 48 maasta ja naisten joukkueita 16 maasta.

Suomi on ollut turnauksessa mukana vuodesta 2006. Vuoden 2019 MM-kisat pelattiin 27.7.-3.8. Cardiffissa Walesissa.

Asunnottomien jalkapallon MM-kisoihin voivat osallistua asunnottomat pelaajat. Kriteerinä on, että pelaajan on täytynyt olla asunnoton viimeisen kahden vuoden aikana tai hänellä on ollut päihdeongelma, jonka hän on hoitanut.

Pelaajat joukkueisiin valitaan aina sosiaalisin perustein. Asunnottomuus on globaali ilmiö ja se näkyy erilaisena eri maissa ja maanosissa. Kisat ovat ensisijaisesti sosiaalinen tapahtuma, jonka tavoitteena on parantaa asunnottomuudesta kärsivien elämäntaitoja sekä tuoda mielekästä sisältöä elämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Asunnottomien määrä Suomessa kutistui yli 1 600 hengellä vuodessa – joka kolmas koditon majailee nyt Helsingissä7.3.2019 19.59
Ykkösen jalkapallo-ottelua lämmitellään hyväntekeväisyyskamppailulla keskiviikkona – "Ville Nieminen ei ole paikalla, sillä hänen pelaamisensa on niin kovin fyysistä"16.6.2019 21.00
40 vuotta sitten: Nuorten asunnottomuus nousi otsikoihin ja keskusteluun11.11.2011 16.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat