Paikalliset

Maahanmuuttoviraston Tampereen toimipiste muuttaa keskustasta Hervantaan

Maahanmuuttoviraston Tampereen palvelupiste avaa ovet maanantaina VTT:n vanhoissa tiloissa Hervannassa.

Marjo Rämö

Maahanmuuttoviraston Tampereen palvelupiste muuttaa keskustasta Hervantaan. Migrin uusi palvelupiste avataan VTT:ltä tyhjäksi jääneeseen rakennukseen, joka sijaitsee osoitteessa Tekniikankatu 1.

Toimipiste avaa ovensa maanantaina.

Sisä-Suomen tiimipäällikkö Anitta Maali Tampereen palvelupisteestä kertoo, että muuton syynä oli päätymässä ollut vuokrasopimus.

– Myös henkilöstön määrä on kasvanut eli lisää tilaa tarvittiin. Kun aloitimme täällä, meitä oli kahdeksan henkeä. Nyt henkilöstön määrä on 16.

Migrin Tampereen palvelupiste avattiin Tampereelle vuoden 2017 alussa. Tuolloin ulkomaalaisten lupa-asiat siirtyivät toimivallansiirrossa poliisilta Maahanmuuttovirastolle.

Migrin palvelupiste sijaitsi aiemmin Itsenäisyydenkadulla kivenheiton päässä rautatieasemasta. Uuden palvelupisteen sijaintia on jo ehditty ihmetellä, sillä Tekniikankadulle on tultava keskustasta joko bussilla tai omalla autolla.

Suomessa on tällä hetkellä yhdeksän Migrin palvelupistettä. Niiden lisäksi hakemuksia otetaan vastaan ajanvarauksella Maarianhaminassa kuuden–seitsemän viikon välein.

Tampereelle saattaa tulla asiakkaita myös eri paikkakunnilta.

– Tiloja etsittiin Tampereella keskustan alueelta, mutta sopivaa tilaa ei vain löytynyt, Maali kertoo.

Myös henkilöstö suhtautui sijaintiin epäillen, mutta mielipide muuttui myöhemmin, kun työntekijät olivat tutustuneet rakennukseen paikan päällä.

– Avaamme uuden toimipisteen hyvillä mielin. Uudet tilat ovat aiempaa isommat ja toimivammat.

Tampereen palvelupisteessä vastaanotetaan oleskelulupahakemuksia opiskelun, työn, perhesiteen ja muulla perusteella sekä EU-kansalaisten rekisteröintiä koskevia asioita.

– Näitä asioita myös käsittelemme ja ratkaisemme palvelupisteessä.

Palvelupisteessä vastaanotetaan myös kansalaisuushakemuksia, jotka käsitellään ja ratkaistaan kansalaisuusyksikössä Helsingissä.

Palvelupisteelle eivät kuulu lainkaan turvapaikka-asiat. Tästä huolimatta Tampereen palvelupisteen edessä on nähty turvapaikkapäätöksiin liittyviä mielen-ilmauksia.

– Mielenilmaukset eivät ole kohdistuneet palvelupisteeseemme. Viime vuonna mielenilmauksia oli kolme, tänä vuonna niitä ei ole ollut yhtään, Maali kertoo.

Maahanmuuttoviraston palvelupisteen siirtäminen Hervantaan vaati tontille poikkeusluvan, sillä alueen asemakaava ei sallinut tiloissa asiakaspalvelua. Kaupunki myönsi poikkeusluvan vain kymmenen vuoden ajalle. Päätöksessä todetaan, ettei tontin tulevaisuutta haluttu vielä sitoa mihinkään tiettyyn käyttötarkoitukseen, sillä Hervanta on voimakkaasti kehittyvä alue.

Fakta

Maahanmuuttovirastolla (Migri) on Suomessa yhdeksän palvelupistettä. Niitä on Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Raisiossa, Lappeenrannassa, Vaasassa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Ahvenanmaalla voi asioida 6–7 viikon välein ajanvarauksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipiteet maahanmuutosta loiventuneet Suomessa – hieman yli puolet katsoo, että maahanmuuttoa on liikaa18.3.2019 06.45
Voiko päänleikkauksesta tuomion saanut ex-sotilas jäädä Suomeen? – Laki on ankara, mutta Migri ei ota tapaukseen suoraa kantaa11.1.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat