Paikalliset

"Eihän tällaista mitalisadetta ole vielä ginirintamalla Suomeen saatu" – Tampere Brewing & Distilling Co sai neljä mitalia maailman arvostetuimmassa alkoholialan kisassa

Kuvassa Mika Pirinen ja neljä palkintoa.

Mika Pirinen

Tampere Brewing & Distilling Co osallistui alkoholialan arvostetuimpaan International Wine & Spirit Competition -kisaan neljällä ginillään ja nappasi jokaisella palkinnon.

– Kyllä se mieltä kovasti lämmittää, kun kaikki ginit palkitaan. Eihän tällaista mitalisadetta ole vielä ginirintamalla Suomeen saatu, olut- ja tislaajamestari Mika Pirinen kuvailee iloisena.

Sokkomaisteluin suoritetussa arvioinnissa hopeaa saivat Tampere GIN Contemporary-luokassa ja Tampere GIN Oak Edition Wood Aged -luokassa. Pronssimitalit taas pokkasivat Tampere - London Dry GIN London Dry -luokassa ja Tampere GIN Summer Edition Contemporary-luokassa.

Contemporary style tarkoittaa moderneja ja ennakkoluulottomasti maustettuja ginejä. Suurin osa suomalaisista gineistä sijoittuu tähän sarjaan.

Erityisesti Pirinen arvostaa Tampere London Dry GINin pronssimitalia.

– Kyseinen gini on meillä vasta protoversio, eikä ole ollut tuotannossakaan vielä. Ehkä se sitten kannattaa tuotantoon ottaa.

Nuori ja kunnianhimoinen tislaamo on niittänyt kisamenestystä aikaisemminkin, kun Tampere GIN valittiin 10. tammikuuta 2019 kansainvälisessä World Gin Awards 2019 -kilpailussa oman kategoriansa parhaaksi giniksi Suomesta. Kiinnostuneita kyselyitä ulkomailta alkoi tulla välittömästi.

– Nyt saadut palkinnot ovat varmasti ratkaiseva tekijä ulkomaankaupan aloittamisessa, Pirinen toteaa.

Tampere Brewing & Distilling Co on perustettu joulukuussa 2017. Käsityöläispanimo ja -tislaamo julkisti ensimmäiset tuotteensa kesällä 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tampere tehtiin giniksi – pääsi heti loppukilpailuun kansainvälisessä kisassa15.1.2019 19.00
Suomalainen ginipullo ja -etiketti niittävät mainetta maailmalla – "Nyt nousee mustikka"13.10.2018 12.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat