Paikalliset

Viinikylä auki vielä perjantain ja lauantain – "Ei tarvitse olla viinihifistelijä viihtyäkseen täällä"

Juveneksen myyntipäällikkö Arja Mäkimartti, toimitusjohtaj Päivi Jousmäki, hallituksen puheenjohtaja Tommi Rasila ja tapahtumapäällikkö Susan Sorma kilistävät Frenckellin sisäpihalla.

Petteri Mäkinen

Frenckellin sisäpihan Tampereen Viinikylä on auki vielä tänään perjantaina ja huomenna lauantaina.

Sisään astumista ei kannata pelätä, vaikka viini vielä vierasta olisikin, vakuuttaa järjestäjä.

– Viinikylä on kaikille tarkoitettu kesätapahtuma. Ei tarvitse olla viinihifistelijä viihtyäkseen täällä. Viinikylässä saa halutessaan eteensä myös oluttuopin, linjaa Tampereen Viinikylän järjestävän Juveneksen toimitusjohtaja Päivi Jousmäki.

Vaikka tällä viikolla järjestettävän tapahtuman kynnys halutaan pitää matalana ja turhaa pikkusormen suoristelua välttää, luvataan viiniharrastajat palvella hyvin. Tastingeja järjestetään kahdesti päivässä ja viinitietoa saa iltapäivällä ja alkuillasta sommeliere-pisteeltä. Paikalla on myös viinien maahantuojien edustajia.

 

Tämän hetken viinitrendeistä esillä ovat muun muassa rosét sekä luomu- ja vegaaniviinit. Viimeksi mainitussa kirkastamiseen ei ole käytetty esimerkiksi munan valkuaista, maitoproteiinia tai liivatetta.

Tämän vuoden erikoisuus ovat vanhoilla luonnonmukaisilla valmistusmenetelmillä esimerkiksi ilman jalostettuja hiivoja ja lisättyä sokeria tehdyt alku- eli natuviinit.

– Erikoisuuksia löytyy viiniharrastajille varmasti. Paikalla olevilta asiantuntijoilta kuulee myös taustat ja tarinat viineistä, kertoo Juveneksen myyntipäällikkö ja sommeliere Arja Mäkimartti.

Lähituottajista tarjolla on valikoima Teiskon Viinin tuotteita. Tamperelaisia maahantuojia on paikalla useampia.

 

Ruokapuolella Viinikylän buffetpöydästä on siirrytty kohti tapaksia ja jaettavia napostelulautasia. Grillistä saa kanaa, ribsejä ja burgereita ja herkkupöydästä muun muassa juustoja ja antipastoja.

– Jos nälkäisenä tulee, niin saa täällä kuitenkin itsensä kylläiseksi syötyä, vakuuttaa tapahtuma- ja ravintolapäällikkö Susan Sorma.

Pääsymaksuttomassa tapahtumassa on viinien, viinitiedon ja ruuan lisäksi myös esiintyjiä.

Juvenes järjestää Tampereen Viinikylän nyt neljättä kertaa. Tapahtuman historia alkaa kuitenkin jo vuosituhannen vaihteessa. Viime vuosina kävijöitä on ollut noin 15 000 vuodessa.

 

Viinikylä on vakiinnuttanut jo tukevasti paikkansa osaksi Tampereen kesää.

Tästä osoituksena oli kolmas sija Tamperelaisen Lukijaraadin äänestyksessä. Raatilaista 21 prosenttia rastitti Viinikylän viiden kesätapahtumasuosikkinsa joukkoon. Edelle nousivat vain Tammerfest ja Tapahtumien yö.

– Täällä näkee ihmisiä, jotka tapaavat vuosittain toisensa juuri Viinikylässä. Myös tänä vuonna pöytävarauksia on tullut paljon Tampereen ulkopuolelta, kertoo Mäkimartti.

Jousmäen mukaan iso osa Viinikylän viehätystä on sen intiimi, mutta keskellä kaupunkia sijaitseva tapahtumapaikka Frenckellin sisäpihalla.

– Paikka on uniikki. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda ihmisiä viinikulttuurin pariin ainutlaatuisessa kesäisessä miljöössä.

Viinikylä on auki lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön kello 1:en saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tamperelaispariskunta perusti viinitarhan – "Hyvinä vuosina puolen hehtaarin alueelta voi saada 1000–2000 kiloa rypäleitä"21.7.2019 12.00
Tampereen Vinoteekki on viiniharrastajien kokoontumispaikka – Osakkaaksi pääsevat vain harvat: "Luonnollinen poistuma on yksi tapa"22.4.2019 20.00
Bordeaux on matkailijalle paljon muuta kuin viininsä – yli 400 historiallista rakennusta ja Euroopan suurin hiekkadyyni houkuttavat31.5.2019 20.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat