Paikalliset

Trump pettyi Ruotsin pääministeriin – Pahoinpitelystä syytetty Blockfest-pääesiintyjä pysyy vangittuna: "Teemme niin paljon asioita Ruotsin puolesta"

Donald Trump sanoo haluavansa Asap Rockyn vapaaksi.

Minna Harmaala

Yhdysvaltalainen rap-muusikko Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, pysyy vangittuna Ruotsissa. Häntä syytetään pahoinpitelystä yhdessä kahden muun miehen kanssa. Epäilty pahoinpitely tallentui myös videolle, jonka julkaisi viihdejulkaisu TMZ.

LUE MYÖS: TMZ: Blockfestien pääesiintyjää epäillään pahoinpitelystä Tukholmassa – Tappelu tallentui videolle

Tampereen tulevien Blockfestien pääesiintyjäksi buukatun miehen pidätys on noussut isoksi kansainväliseksi asiaksi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti asiaan kantaa viime viikolla keskusteltuaan asiasta tukijoihinsa kuuluvan kohuräppäri Kanye Westin kanssa. Hän on myös tarjoutunut maksamaan Rockyn takuut vaikka Ruotsin laki ei sellaisia tunne.

Viime yönä Suomen aikaa Trump twiittasi kahdesti Asap Rockyn (tyylitellysti A$AP Rocky) pidätyksestä. Twiiteissään hän kertoo olevansa pettynyt Ruotsin pääministeriin Stefan Löfveniin – jota Trump aiemmassa twiitissään kutsui erittäin lahjakkaaksi – ja väittää, että videoiden perusteella Rockya seurattiin ja häirittiin. Trumpin mukaan Ruotsi on myös pettänyt Yhdysvaltojen afroamerikkalaisen yhteisön.

– Me teemme niin paljon asioita Ruotsin puolesta, mutta se ei näytä toimivan toiseen suuntaan. Ruotsin pitäisi keskittyä sen oikeaan rikosongelmaan! twiittaa Trump.

Pääministeri Löfven on huomauttanut uutistoimisto TT:lle, ettei Ruotsin hallitus aio puuttua Asap Rockyn tapaukseen mitenkään. Muun muassa entinen pääministeri Carl Bildt on huomauttanut Trumpille Twitterissä, että Ruotsissa on riippumaton oikeuslaitos eivätkä poliitikot saa sekaantua sen toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Asap Rocky sai syytteen pahoinpitelystä ja pysyy vangittuna Ruotsissa – Miten käy Blockfest-keikan?25.7.2019 10.29
Mediat: Pahoinpitelystä epäilty Blockfest-pääesiintyjä otettu kiinni Ruotsissa – Norjan-keikka peruttiin4.7.2019 09.20
12:s kerta putkeen – Blockfest loppuunmyyty jo 1,5 kuukautta ennen tapahtumaa2.7.2019 15.26
TMZ: Blockfestien pääesiintyjää epäillään pahoinpitelystä Tukholmassa – Tappelu tallentui videolle2.7.2019 15.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat