Ruoka

Havaijilaiset maut sopivat suomalaiseen hellekesään – herkuttele hunajalla tuunatulla lohella ja inkiväärirelissillä

Hunajalohta ja inkiväärirelissiä

Kari Martiala

Hunajalohta ja inkiväärirelissiä

  • 600 g lohta annospaloina
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,5 tl mustapippurirouhetta
  • Sormisuolaa maustamiseen
  •  

1. Sekoita keskenään sinappi, inkivääriraaste, hunaja sekä mustapippurirouhe.

2. Voitele lohipalat sinappi-inkivääri-hunajaseoksella ja paista niitä kuumalla paistinpannulla pari minuuttia.

3. Käännä palat uunivuokaan ja laita uuniin 180 asteeseen noin 6 minuutiksi. Mausta sormisuolalla.

Tarjoa lohi inkiväärirelissin ja tuoreen salaatin kanssa.

 

Inkiväärirelissi

  • 1 dl mangokuutioita
  • 0,5 dl ananaskuutioita
  • 0,25 dl salottisipulikuutioita
  • 0,5 dl kurkkukuutioita
  • 0,25 dl punaisia paprikakuutioita
  • 2 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa

 

1. Kuori mango, ananas ja salottisipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi (2mmx2mm).

2. Halkaise kurkku ja kaavi lusikalla siemenet pois.

3. Leikkaa kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi, hienonna persilja.

4. Laita kaikki ainekset kulhoon ja valmista kastike.

5. Kuori ja raasta inkivääri, lisää valkoviinietikka, sitruunamehu, hunaja, oliiviöljy ja suola inkivääriraasteeseen. Sekoita hyvin.

6. Kaada kastike kasvisten päälle ja laita jääkaappiin maustumaan.

Tarjoa liharuokien kanssa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat