Paikalliset

Ruuat ja juomat voi tilata pöytään kännykkäsovelluksella, puiston puolellekin voi ostaa juomia mukaan... – Tällainen on perjantaina aukeava keskustan uusi terassi

Kiirettä pitää, mutta valmista tulee, totesi G Livelab Tampereen ravintolatoimen johtaja Minna Salomaa viisi päivää ennen terassin avajaisia.

Petteri Mäkinen

Frenckellin pannuhuoneeseen tulevan G Livelab Tampere -musiikkiklubin ensimmäistä keikkaa joudutaan odottamaan vielä yli kuukausi, mutta terassinsa se avaa jo perjantaina.

Pannuhuoneen eli entisen kirjaston lehtienlukusalin pääoven edustalle ja Laikun lavan puoleiselle seinustalle avataan yhteensä noin sata terassipaikkaa.

– G Livelabin terassi tuo kaivattua elämää ja kaivattuja lisäpalveluita Kirjastonpuistoon, uskoo toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

 

Terassin juomavalikoima ulottuu pienpanimo-oluista cocktaileihin ja alkoholittomiin oluisiin, mocktaileihin sekä kylmiin ja kuumiin teejuomiin.

Terassiruokalistalla on ainakin alkuvaiheessa lähinnä erilaisia tapaslautasia.

Terassilla on myös ulosmyyntioikeudet. Valikoimassa on satsattu myös rajan alle jääviin alle 5,5 prosenttisiin viineihin ja kuohuviineihin.

– Tapaksista ja juomista saa taatusti viileät piknik-eväät myös puiston puolelle, kertoo G Livelabin ravintolatoimen johtaja Minna Salomaa.

Terassin erikoisuutena on se, että ruokia ja juomia voi tilata pöytään samalla mobiilisovelluksella, jolla voi ostaa lippuja klubille.

 

Terassialuetta on tulevina kesinä tarkoitus jatkaa pannuhuoneen alapuolella kohti Tammerkosken rantaa jopa 150 lisäpaikalla. Alapuolelle on suunniteltu myös esiintymislavaa.

Suunnitelmat odottavat vielä tuloksia alkukesällä tehdyistä maatutkauksista. Pannuhuone ja terassit sijaitsevat muinaismuistoalueella, jossa maan alta löytyy jäänteitä takavuosisatojen teolllisesta toiminnasta.

– Terassirakenteet eivät saa vahingoittaa maan alla olevia kerroksia, tarkentaa Saarela.

 

Saarelan mukaan terassilaueella on iso merkitys myös pannuhuoneessa loppukesästä avattavalle musiikkiklubi G Livelabille.

Terassi on tarkoitettu kaikille tamperelaisille, mutta toimitusjohtaja ei panisi pahakseen, jos siitä tulisi samanlainen musiikkiväen luonteva kokoontumispaikka kuin esimerkiksi Klubi ja Telakka ovat kosken toisella puolella.

– Liiketoiminnallisestikin terassin merkitys on iso. Terassille tuleva voi luottaa siihen, että tuotto käytetään elävän musiikin edistämiseen G Livelabin puolella.

Toimintaa pyörittää Livelaboratorio Tampere Oy, jonka omistaa kokonaan Suomen Muusikoiden liitto ry.

Historia

Frenckellin pannuhuone

Birger Federleyn suunnittelema Frenckellin tehtaan pannuhuone valmistui vuosina 1905–07

toimi vuosikymmenet kirjaston lehtienlukusalina

Livelaboratorio Oy voitti musiikkiklubi-ideallaan vuoden 2016 lopussa järjestetyn ideakilpailun

Pannuhuoneen muutostyöt on suunnitellut arkkitehtitoimisto Casagrande Laboratory

Terassin avajaiset järjestetään perjantaina kello 14 alkaen

Klubin ensimmäinen keikka järjestetään 17. elokuuta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Musiikkiklubi G Livelab aikoo uudistaa keikkaelämykset Tampereella – "Yli satavuotias kansallismaisemassa sijaitseva rakennus, jonka käyttötarkoitus muuttuu täysin"16.5.2019 08.00
Musiikkiklubin tulo varmistumassa – Frenckellin pannuhuone on saamassa ympärilleen terassit21.8.2017 18.43
Musiikkiklubin tulo varmistumassa – Frenckellin pannuhuone on saamassa ympärilleen terassit21.8.2017 18.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat