Paikalliset

Eero Tamminen palaa Ilvekseen – "Oikein roolitettuna poikkeuksellinen pelaaja"

Eero Tamminen on valmentaja Wissin mukaan oikein roolitettuna poikkeuksellinen pelaaja. Wiss tuntee Tammisen hyvin. Kuva vuodelta 2017.

Wikimedia Commons

Jalkapallon Veikkausliigassa Ilvestä vuodet 2017-18 edustanut Eero Tamminen palaa Ilveksen riveihin. 24-vuotias laitahyökkääjä on tähänastisen kauden pelannut FC Interissä. Tammisen uusi sopimus pitää miehen Tampereella kauden 2020 loppuun.

– Saimme vihiä, että Eeron sopimus voisi olla katkolla. Turun reissu ei varmaan ollut sujunut aivan toivotulla tavalla. Se ei sinällään huoleta minua, tiedän hänen ominaisuutensa, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

– Eero on mielenkiintoinen persoona ja tietyllä tavalla piristysruiske pukukopissa. Hän oli meillä hyvin tärkeässä roolissa kaksi vuotta ja tuntee toimintatapamme, joten uskon hänen sopeutuvan takaisin nopeasti.

 

Kausilla 2017 ja 2018 Tamminen pelasi Ilveksessä yhteensä 63 kilpailullista ottelua viimeistellen seitsemän maalia. Voimakas vasen laitahyökkääjä tuli tunnetuksi hyvästä lähtönopeudesta ja puolustajien ohituksista.

Kuluvan kauden Tamminen aloitti Turussa FC Interin vahvuudessa yksivuotisella sopimuksella. Liigassa vastuuta ehti kertyä seitsemän ottelun verran ja cupissa neljän. Seura purki sopimuksen etuajassa yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa, joten hän oli vapaa etsimään itselleen uuden seuran.

 

Wiss ei peittele Tammiseen kohdistuvia korkeita odotuksia. Uusi sopimus pitää hyökkääjän keltavihreissä vielä seuraavankin kauden.

– Eero on tervetullut lisä joukkueeseemme. Molempijalkaisena hän tuo vahvuutta yksi vs. yksi- tilanteisiin, viimeisen kolmanneksen ratkaisuihin sekä erikoistilanteisiin. Samalla saamme reilusti lisää arvokasta liigakokemusta yläalueelle.

– Kyseessä on oikein roolitettuna poikkeuksellinen pelaaja, joka voi yksilösuorituksillakin ratkaista tärkeitä pelejä, Wiss kertoo.

 

Eero Tamminen puki ensimmäisen kerran Ilveksen verkkarit ylleen vuoden 2016 lopussa. Hän oli sitä ennen edustanut kaksi kautta VPS:aa. Viitasaarella ja Jyväskylässä jalkapallo-oppinsa ammentanut Tamminen pelasi ensimmäisen Veikkausliiga-kautensa TPS:n paidassa kaudella 2014.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ilves palasi liigakärkeen – Rankkasade ei pysäyttänyt tulikuumaa joukkueta: "Pojilla on itseluottamus kohdillaan"8.7.2019 08.57
Ghanalaishyökkääjä ei jatka Ilveksessä – Seura etsii nyt uutta hyökkääjää24.6.2019 11.34
Ilves pelaa varmuudella euro-otteluita kaudella 2020 – Mitä se tarkoittaa käytännössä, Tomi Erola?22.6.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat