Paikalliset

Teatteriarvio: Hyvää kesähömppää Viikinsaaressa

Janne Kallioniemi tekee riemastuttavan roolityön ujona insinööri Mäkkinä, joka ei uskalla tunnustaa rakkauttaan Birgitta Putkosen kampaaja Paula Ceciliaan.

Kai G. Baer

Viikinsaaren kesäteatterissa käyminen on kokonaisvaltainen elämys: pääsylipun hintaan sisältyy matka kauniiseen saareen.

Heikki Salo tunnetaan musiikkimiehenä, mutta myös teatterin tekijänä.

Mikkelissä vuosi sitten kantaesityksensä saanut 506 ikkunaa on kesäteatteriin sopivaa viihdettä. Tutut laulut kuten Lapsuuden sankarille eli lennä Juri Gagarin, Marraskuu, 506 ikkunaa ja Tulkoon rakkaus on ympätty melko saumattomasti näytelmän tapahtumiin.

 

Keskiössä on erilaisia ihmisiä, joille yhteistä on rakkauden kaipuu. Janne Kallioniemen esittämä insinööri Mäkki on huikea kuva uskomattoman ujosta miehestä. Hänen jokainen eleensä ja ilmeensä paljastaa, millaista ujon elämä on. Sanaakaan ei tule suusta - ei ainakaan oikeata – kun pitäisi tunnustaa rakkaus kampaaja Paula Ceciliaan. Birgitta Putkonen tekee parhaansa, kun insinööri käy lyhennyttämässä hiuksiaan ensin kerran kuussa ja lopuksi aamuin illoin.

Jarkko Tiaisen liikemies Keinonen on toista maata; lipevä naisten hurmaaja. Krista Putkonen-Örn tekee hemaisevan Ruusan, jonka kanssa Keinonen on pitänyt yhtä jo 17 vuotta. Rakkaudesta Ruusa ei silti halua kuulla, mutta syykin selviää.

Näytelmän esittelee ja lopettaa joukon hellyttävin ja positiivisin, Saska Pulkkisen Tarmo. Heikki Hela tekee hänen isoveljenään kuvan rikollisille teille eksyneestä. Perinnöksi isä jätti veljeksille melonin, pussillisen t-paitoja ja mehiläispesän. Mehiläisten kautta itsekin niitä hoitava Heikki Salo tuo näytelmään ympäristöteemaa: jos mehiläiset katoaisivat, niin me kaikki kuolisimme.

 

Esityksen ilopilkku on Sanna Haahdenmaan eloisasti esittämä robotti U2MEE2. ”Kyllä minua voi käyttää, olen palvelurobotti”, sanailee kone ja töitä löytyy. Haahdenmaa tekee lämpimästi myös maahanmuuttaja Melin.

Antti Parangon johtama taitava orkesteri on esityksen ydin. Erja Mikkolan ensimmäinen teatteripuvustus on todella onnistunut ja tarkkaan mietitty.

Markus Mäkirannan lavastus toimii kahdessa kerroksessa ja on iloisen värikäs.

Ohjaaja Olka Horila on saanut esitykseen vauhtia ja koonnut napakan paketin.

Kesäteatteri

506 ikkunaa

Käsikirjoitus Heikki Salo

Ohjaus Olka Horila

Musiikki Miljoonasade

Puvustus Erja Mikkola

Koreografia Markku Nenonen

Rooleissa Heikki Hela (13.6.-13.7.), Sami Hintsanen (17.7.-10.8.), Saska Pulkkinen, Sanni Haahdenmaa, Janne Kallioniemi, Birgitta Putkonen, Jarkko Tiainen, Krista Putkonen-Örn, Aleksi Aromaa

Kapellimestari ja kitara Antti Paranko, basso Aleksi Aromaa, koskettimet Jussi Liimatainen/Tuomas Hannula, rummut Lauri Malin

Ensi-ilta Viikinsaaren kesäteatterissa 13.6., esityksiä 10.8.asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teatteriarvio: Ohutta yläpilveä Pyynikin yllä28.6.2019 17.00
Teatteriarvio: Takuuvarmaa farssia Tampereen Komediateatterissa18.6.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat