Paikalliset

Pihlajalinna Koskiklinikka hankki uuden magneettitutkimuslaitteen – Nostetaan paikoilleen Koskikeskuksen katon läpi

Joel Oikari

Pihlajalinna Koskiklinikka hankkii uuden 3T-magneettitutkimuslaitteen.

Seitsemäntuhatta kiloa painava laite nostetaan paikalleen Koskikeskuksen katon läpi.

Nosto tehdään maanantaina 15. heinäkuuta kello 21 alkaen. Nostotyössä on säävaraus, sillä esimerkiksi kova tuuli estää nostotyön tekemisen.

Ennen varsinaista nostoa magneettitutkimuslaitteelle remontoidaan tilat Pihlajalinna Koskiklinikalle Koskikeskuksen neljänteen kerrokseen. Nostotyötä varten Koskikeskuksen kattoon tehdään tutkimuslaitteen mentävä aukko, josta laite nostetaan sisään. Nostotyö tehdään Suvantokadulta. Osa kadusta ja kevyenliikenteenväylästä suljetaan nostotyön ja sen valmistelun ajaksi.

Uuden magneettikuvauslaitteen teknologian avulla kuvanlaatu paranee entisestään ja kerralla saadaan kuvattua suurempia alueita aikaisempaa nopeammin, kuten koko selkäranka.

– Uudella laitteella saadaan kuvattua aikaisempaa tarkemmin pieniä yksityiskohtia, josta on hyötyä varsinkin neuroradiologiassa, ortopediassa, käsikirurgiassa ja myös eturauhasen kuvantamisessa. Laitteella on myös mahdollista kuvantaa esimerkiksi koko vartalo, eli tehdä ns. seulontatutkimus, kertoo Pirkanmaan kuvantamisen vastuulääkäri Matti Lehto.

Kuvaushuoneeseen tulee myös viihdejärjestelmä, joka mahdollistaa vaikkapa piirrettyjen katselun tutkimuksen aikana.

– Laitteen valaistus ja musiikki helpottavat esimerkiksi ahtaanpaikankammoisten ja pelkopotilaiden kuvantamista. Tarvittaessa tutkimuksia voidaan tietenkin tehdä myös anestesiassa, Lehto kertoo.

Uusi magneettitutkimuslaite on käytössä Pihlajalinna Koskiklinikalla elo-syyskuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat