Paikalliset

Teatteriarvio: Ohutta yläpilveä Pyynikin yllä

Kaisa Helan sisääntulo laulajatähti Susanna Salmisena on tyrmäävä ja Juha-Matti Koskelan Arto Mulkonsaari on hämmästynyt.

Joonas Järventie

Pyynikin kesäteatteria on totuttu pitämään maan johtavana kesänäyttämönä. Siksikin siltä odottaa korkeaa laatua ja mielenkiintoisia esityksiä. Viime vuosina ohjelmistossa on ollut usein kepeitä näytelmiä. Miika Murasen ohjaama Niskavuoren nuori emäntä on jäänyt mieleen kunnianhimoisena toteutuksena.

Tänä kesänä näyttämölle tuodaan Lauri Nurksen Nuotin vierestä -elokuvana tunnetun tekstin uusi dramatisointi. Siinä on aineksia koskettavaankin tarinaan, mutta jostain syystä sitä ei synny. Vain harva näyttelijöistä pystyy rauhalliseen ja aitoon ilmaisuun.

 

Tiina Weckström on pitkästä aikaa Pyynikillä ja hänen varassaan näytelmä pysyy koossa. Leena Mulkosaarena hän on juuri leskeksi jäänyt juristi, joka haluaa lähteä uurnan laskusta suoraan karaokea laulamaan miehensä toiveen mukaisesti. Siellä häntä pyydetään osallistumaan karaoken SM-kilpailuin Kotkaan.

Hänen poikansa Arto (Juha-Matti Koskela) ei hyväksy äidin vapaamielistä käytöstä.

 

Kun Arto kuulee äitinsä Kotkan matkasta, hän pyrkii estämään sen kaikin tavoin. Kun muu ei auta, hän lähtee mukaan. Pahaksi onneksi Kotkassa lomailee myös Arton työnantaja Rainesalo (Samuli Muje), joka inhoaa raakkuvia karaoken laulajia.

Monien sattumien ja kommellusten jälkeen Artokin rentoutuu ja uskaltautuu jopa syömään torikahvilassa possoja. Paljon muutakin ihmeellistä tapahtuu.

 

Äidin karaokekilpailut menevät putkeen. Kun Tiina Weckström tulkitsee upeasti matalalla äänellään Aikuisen naisen katsomoon nousten, siinä taitaa olla esityksen huippukohta. Yleisökin lämpenee ja kädet alkavat heilua kaarissa.

Kaisa Hela tekee rennon ja hallitun roolin laulajatähti ja kilpailun tuomari Susanna Salmisena. Hänen sisääntulonsa on tyrmäävä.

Juha-Matti Koskelan Arto oli ensi-illassa aika karikatyyrinen hahmo, mutta ajan myötä tulkinta varmaan rauhoittuu. Irina Vartian Marjukan kaltaista naista ei toivoisi olevan olemassakaan.

Loistavan laulajan Leena Roustin tuhlaaminen kilpailutuomariksi oli hämmästyttävää.

Ensimmäisen näytöksen pohjustuksen jälkeen esitys saa vauhtia ja erityisesti karaokelauluissa on riemua.

Tiina Weckströmin Nostalgia-laulun tulkintaa olisi voinut pidentää, jolloin kohtaus olisi saanut arvoisensa merkityksen.

Kesäteatteri

Nuotin vierestä

Käsikirjoitus Johanna Hartikainen

Näytelmä perustuu elokuvaan Nuotin vierestä, alkuperäisidea Lauri Nurkse

Ohjaus Ola Tuominen

Dramatisointi Johanna Hartikainen, Ola Tuominen ja Hanna Suurhasko

Lavastussuunnittelu Tuomo Nakari

Pukusuunnittelu Ulla-Maija Peltola

Koreografi ja ohjaajan assistentti Konsta Reuter

Rooleissa Tiina Weckström, Juha-Matti Koskela, Irina Vartia, Kaisa Hela, Jarmo Perälä, Samuli Muje, Marko Keskitalo, Seppo Paajanen. Anna Ackerman, Leena Rousti, Hanna Gibson, Karoliina Blackburn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teatteriarvio: Takuuvarmaa farssia Tampereen Komediateatterissa18.6.2019 18.00
Viikinsaaren kesäteatterissa on tänään ensi-ilta – Esityksessä kuullaan useita Miljoonasateen lauluja13.6.2019 09.31
Tätä on jo odotettu: Tampereen teatterihistoria on ensimmäistä kertaa esillä laajasti9.6.2019 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat