Puheenaihe

Näitä asioita suomalainen arvostaa valitessaan kotia – ”Suoralla sähköllä lämmitettävät talot eivät ole suuressa suosiossa”

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Ympäristöarvot nousevat entistä enemmän esiin myös kotia valittaessa, selviää Huoneistokeskuksen asuntomarkkinakatsauksesta.

Suomalaisista 71 prosenttia pitää ympäristöarvoja tärkeinä asuntokaupoilla.

Ympäristöarvot painottuivat kodin valinnassa erityisesti alle 35-vuotiailla sekä yli 55-vuotiailla. Varsinkin naiset näkivät ympäristöarvot tärkeinä kodin valinnassa.

– Sen sijaan vastaajan asuinpaikalla ei ollut suurta merkitystä vihreiden arvojen merkityksessä uuden asunnon ostoa harkittaessa. Vastaukset olivat hyvin samankaltaisia niin suurimmissa kaupungeissa kuin alle 50 000 asukkaan kunnissa, kertoo Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa.

Yksittäisistä ympäristöystävällisistä tekijöistä eniten asunnon valintaan vaikuttaa kodin lämmitysmuoto. Lämmitysjärjestelmä voi vaikuttaa kodin houkuttelevuuteen ja sitä kautta myös asunnon hintaan.

– Tällä hetkellä maalämpö on kysytyin lämmitysmuoto sen ympäristöystävällisyyden, matalan kustannustason ja energiatehokkuuden vuoksi. Suoralla sähköllä lämmitettävät talot taas eivät ole tällä hetkellä kovinkaan suuressa suosiossa, Hintsa sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat