Paikalliset

Saunatakki päällä ilmainen bussikyyti – Valtakunnallisen Saunapäivän päätapahtuma pidetään Tampereella 27. heinäkuuta

Tampereella saa saunatakki päällä Nysseltä ilmaisen bussikyydin Saunapäivänä 27. heinäkuuta.

Events Tampere

Tampere on heinäkuussa valtakunnallisen Saunapäivän keskipiste. Saunapäivää vietetään kaupungin keskustassa Ratinanniemessä, missä pidetään yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma lauantaina 27. heinäkuuta kello 14–22.30.

Tapahtumassa on noin 20 saunaa, joihin kuka tahansa löylyjä rakastava on tervetullut saunomaan. Lisäksi alueella on muun muassa musiikkia, pihapelejä, terasseja ja suomalaista kesäruokaa.

Valtakunnallisen Saunapäivän taustalla on Saunapäivä-kampanja, joka on Ylen kesän 2019 kärkihanke. Sen tarkoituksena on juhlistaa suomalaista saunakulttuuria ja saada koko Suomi saunomaan yhdessä. Ylen kesäkampanja huipentuu Ratinanniemen festivaalipuistossa pidettävässä tapahtumassa.

 

Tampere on luonteva valinta Saunapäivän tapahtumapaikaksi, sillä Tampere on nimetty maailman saunapääkaupungiksi. Tampereen seudulla on Suomen eniten yleisiä saunoja ja niiden taso on korkea.

Kaupungin saunayhteisön pitkäjänteinen ja tavoitteellinen työ suomalaisen saunakulttuurin puolesta on johtanut siihen, että Tampereen saunakulttuuri on elävää, värikästä ja elinvoimaista.

– Tampere on kuin onkin Suomen saunapääkaupunki eli nyt näytetään maailmalle yhdessä mistä tuo nimitys tulee. Kaikki tamperelaiset siis liikkeelle, etenkin kun Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse on tapahtumassa mukana: Saunapäivänä yöliikennettä lukuun ottamatta saunatakki päällä saa ilmaisen bussikyydin, mainitsee kaupunkitapahtumien päällikkö Saara Saarteinen Events Tampereesta.

 

Ylen kampanjassa kannustetaan yleisiä ja yksityisiä saunoja ympäri maan mukaan Saunapäivään. Ideana on, että kuka tahansa voi avata saunansa ovet yleisölle. Mukaan voi ilmoittautua Ylen verkkosivuilla. Sivustolle kootaan maanlaajuinen saunakartta.

Lisäksi sivulle tulee näkymiin löylymittari, johon voi merkitä saunomiskerrat.

Heinäkuussa lauantai-iltaisin nähdään neliosainen Saunapäivä-sarja Yle TV1:ssä, joka huipentuu lauantaina 27. heinäkuuta nähtävään, ympäri Suomea tehtävään suoraan lähetykseen.

Ratinaniemen tapahtuman tuottaa Tampere-talon tapahtumayksikkö Events Tampere.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rajaportin saunalla koettiin pelottava tilanne – Uusi laite voi pelastaa hengen26.6.2019 14.55
Hiedanrantaan kohosi uusi sauna – Rakennustöihin osallistui arkkitehtiopiskelijoita Hollannista16.6.2019 10.00
Tampereen keskusta-alueen julkinen sauna yllätti tekijänsäkin7.6.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat