Paikalliset

Nyssejen ilmaismatkoihin muutoksia – Tällä kortilla saattaja pääsee matkustamaan ilmaiseksi ensi vuoden alusta

Johanna Erjonsalo

Tampereen Nysseissä pääsee avustaja pääsee ensi vuoden alusta lähtien ajamaan ilmaiseksi, mikäli avustettava omistaa EU:n A-merkityn vammaiskortin.

Tampereen seudun joukkoliikenteessä voivat tällä hetkellä matkustaa maksutta näkövammaisen ja kehitysvammaisen henkilön saattaja, kun saatettavalla on mukanaan Tampereen Seudun Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortti tai Kuurosokeiden toimintakeskuksen jäsenkortti tai Tampereen Kehitysvammaisten Tuku ry:n myöntämä saattajakortti.

Nykyinen käytäntö korvataan EU:n A-merkityllä vammaiskortilla 1.1.2020 alkaen.

EU:n vammaiskortti haetaan KELAsta ja se myönnetään vammaisille henkilöille etukäteen määrättyjen kriteerien perusteella. Vammaiskortilla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Jos kortissa on A-merkintä, henkilöllä on tarve avustajaan.

EU:n vammaiskortti on maksullinen, kuten osa nykyisistä käytössä olevista saattajakorteista. Nykyisten korttien myöntäjät toivoivat siirtymäaikaa muutokselle, ja siksi EU:n vammaiskortti otetaan Tampereen seudun joukkoliikenteessä käyttöön puolen vuoden siirtymäajan jälkeen, 1.1.2020 alkaen.

Asia päätettiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa keskiviikkona.

EDIT 28.6. kello 16.50: Tarkennettu uutista ja otsikkoa. Ensi vuoden alusta nimen omaan avustaja pääsee ajamaan ilmaiseksi, mikäli avustettava omistaa EU:n A-merkityn vammaiskortin.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nysse julkisti juhannuksen poikkeusaikataulut – Näitä linjoja muutokset koskevat14.6.2019 08.40
Linja-autoaseman nyssepysäkki siirtyy Sorin aukiolle16.4.2019 09.49
Tampereen Nysseihin tulee uudet näytöt matkustajille12.4.2019 08.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat