Paikalliset

"Veronkorotus on ihan vihoviimeinen vaihtoehto..." – Näin Lassi Kaleva ja Yrjö Schafeitel lähtisivät ratkomaan Tampereen taloustilannetta

Arkisto Riitta Ketola

Kaupunkilehti Tamperelainen kertoi keskiviikon lehdessään Tampereen talouden haastavista ajoista. Nyt asiaa kommentoivat osaltaan myös Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Lassi Kaleva sekä Tampereen Puolesta-ryhmän Yrjö Schafeitel.

Tamperelaisen aiemmassa jutussa varsinkin vasemmistopuolueet olisivat ratkaisemassa asiaa kunnallisveroastetta nostamalla. Kaleva ei ole siitä vaihtoehdosta samaa mieltä.

– Veroja ja maksuja ei pidä korottaa, koska se lisää köyhyyttä ja vähentää ostovoimaa ja sitä kautta aiheuttaa työttömyyttä. Tampere verottaa jo nyt enemmän kuin monet verrokkikunnat. Suomen kokonaisveroaste on noin 10 prosenttia enemmän kuin OECD-maissa keskimäärin, Kaleva huomauttaa.

Kalevan mukaan kaupunki on huolehtinut kuntatalouden perusasiat liian heikosti.

– Investoimme liian paljon velkarahalla. Tulee saattaa voimaan investointikatto. Tampereen tulee tiiviin yhteistyön ja herkän kuuntelemisen avulla pitää kaikenkokoiset yritykset Tampereella, ja helpottaa omalta osaltaan uusien työpaikkojen syntymistä, hän jatkaa.

Yrjö Schafeitel on valtuutettukollegansa kanssa pitkälti ja vahvastikin samoilla linjoilla.

– Veronkorotus on ihan vihoviimeinen vaihtoehto. Joku tolkku tällaisessakin asiassa on oltava, Schafeitel sanoo.

Hän ottaisi taloustilanteen korjaamiseksi käyttöön "raskaita toimia".

– Henkilökuntaa voisi hyvin lomauttaa ja yt-neuvotteluidenkaan mahdollisuutta ei pidä sulkea pois, jotta kurssi kääntyy. Väkeä ja virkamiehiä on pilvin pimein, on ihan hyvä pohtia tarvitaanko sellaista määrää, Schafeitel sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tampereen talouslukemat näyttävät nyt alamäkeä – Mikä neuvoksi?13.6.2019 07.00
Nyt heikkenee kuntien talous – verotulot pienenivät ja lainataakka paisui31.5.2019 10.35
Suomen talous kasvoi 1,2 prosenttia – vienti veti mutta kulutus ja investoinnit laahaavat29.5.2019 10.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat