Paikalliset

Kolumni: Se kutsuu elohon

Emmi Kaislakari

Kesäloma. Tuo lupiineilta ja merituulelta eli ulkohuussilta ja hyttysmyrkyltä tuoksahtava ajanjakso on alkanut.

Kesäloma, tuo elämän paras aika, jolloin ahtaudutaan autoihin, juniin ja mökeille, syödään asioita foliosta ja pahvilautasilta ja hymyillään vieraille.

Kesäloma. Edessä helkkyy kahdeksan viikkoa (yksi viikko mennyt enkä ole vielä tehnyt mitään kesäistä!) aikatauluttamatonta aikaa perheen kanssa. Ajattelin, että voisimme rennosti porukalla käydä vaikka pirtanauhantekokurssin tai veistellä kaarnalaivoja tai juosta kauppa-auton perässä, koska sellaista oli minun lapsuuteni kesinä ja haluan täydellisesti siirtää kullitetut muistoni eteenpäin lapsille ja näyttää puolisolleni, että tällaista onnea oli saaristossa 90-luvulla.

Kalastamme auringossa ja nauramme valkoisissa pellavavaatteissa eikä kukaan menetä hermojaan kertaakaan, vaikka todellisuudessa lapset haluavat vain katsoa telkkaria ja mies nukkua päiväunet.

Kesäloma. Aion koko kesän kiireettömästi kokkailla satokauden vihanneksista ja tuoreista raaka-aineista erilaisia terveysruokia. Minun tosin tekee mieli vain jäätelöä ja valkoviiniä ja täytyyhän ihmisen lomalla nauttia ja rentoutua, joten en ole vielä ehtinyt torille vihannesostoksille.

Sitä paitsi: sinnehän pitäisi mennä heti aamuseitsemältä, jos haluaisi tuoreimmat tillit ja kaikki sellainen tuntuu lomalaisen pirtaan vähän kohtuuttomalta.

Kesäloma. Minulla on kerrankin aikaa huoltaa ja hemmotella itseäni oikein ajan kanssa. Hoidan hiuksiani, aloitan ehkä curly girl-metodin ja joogaan iltaisin mieheni kanssa (joka nukkuu).

Tähän mennessä olen kerran leikannut varpaankynnet enkä löydä harjaani, mutta elämähän on prosessi ja minä olen teknisesti ottaen puoliksi villieläin.

Suomen kesässä on sellainenkin jännittävä puoli, että vaikka Pekka Pouta lupaisi lämpenevää, kelit voivat olla ihan mitä tahansa. Hyvin todennäköisesti on aina kylmempää, kuin mitä toivoit. Ja koska juhannukseen asti ja siitä neljä viikkoa eteenpäin tulee räntää, voit hyvällä omallatunnolla käpertyä nukkuvan miehesi ja telkkaria katsovien lastesi kylkeen, ottaa kirjan käteen ja oikeasti rentoutua.

Emmi Kaislakari

Näyttelijä, TTT

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat