Paikalliset

Iiris Suomelan mukaan naisten päälle puhutaan Tampereen kaupunginvaltuustossa – Apulaispormestari kyseenalaistaa: "Ilmiötä ei ole"

Iiris Suomela.

Kansanedustaja, Tampereen kaupunginvaltuutettu Iiris Suomela (vihr.) esiintyi Ylen Aamu-tv:ssä keskiviikkona. Lähetyksessä Suomela, 24, oli puhumassa siitä, miten nuoria naispoliitikkoja kohdellaan politiikassa ja mediassa.

Suomelan mukaan naisia kohdellaan eri tavalla muun muassa Tampereen kaupunginvaltuustossa.

– Eilen, kun me täysistunnossa keskustelimme, niin siinä missä ennen huudeltiin naisten päälle, nyt naiset saivat puhua rauhassa, sanoi Suomela.

– Olen kiinnittänyt siihen huomiota, koska Tampereen valtuustossa on ollut sellainen voimakas ilmiö, että siellä osa ihmisistä saa puhua paljon vapaammin ja rauhallisemmin kuin toiset.

Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) otti asiaan kantaa keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa. Jäntin mukaan mitään ilmiötä, jossa tiettyjä valtuutettuja systemaattisesti häirittäisiin ja heidän päälleen huudeltaisiin, ei ole. Jäntin mukaan kyseessä on Suomelan henkilökohtainen kokemus.

– Keskusteluissa useamman tamperelaisen kaupunginvaltuutetun kanssa olen saanut vahvistuksen näkemykselleni, että Suomelan kuvaamaa ilmiötä ei ole. Valtuustossa huudellaan toisinaan puhujan päälle tai supatetaan taustalla, mutta se ei ole systemaattista tai kohdistu tiettyihin valtuutettuihin esimerkiksi sukupuolen tai iän perusteella, kirjoittaa Jäntti tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat