Paikalliset

"Katsotaan, kuinka pystykorva kantaa..." – MTV: Parkanon surmasta epäillyllä miehellä on raskas rikoshistoria, Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee asiaa torstaina

Pekka Ruissalo

Viime vuoden loppupuolella Sisä-Suomen poliisi etsi nuorta miestä, joka oli kadonnut asuinpaikkakunnaltaan. Asiaa ei sinällään pidetty harvinaisena, sillä mies oli ollut kateissa aiemminkin.

Nyt mies ei kuitenkaan koskaan kotiinsa palannut. Miehen jäänteet löydettiin Parkanosta. Asiaan liittyi määrätietoista ruumiin hävittämistä. Uhri oli surmattu teräaseella Parkanossa rautatieaseman läheisestä metsästä. On epäily siitä, että miehen surma on tapahtunut 28. ja 29. joulukuuta välisenä yönä.

Tapaukseen liittyen käydään nyt oikeutta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. MTV on selvittänyt tapauksen pääsyytetyn, nykyisin 32-vuotiaan miehen raskasta rikoshistoriaa. Tapaukseen liittyy myös kolme muuta henkilöä.

MTV:n selvityksen mukaan päätekijä tuomittiin aikoinaan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta 4 vuodeksi 6 kuukaudeksi vankeuteen, mutta hovioikeus muutti tuomion murhasta vaaran aiheuttamiseksi. Tuomio tippui samalla kahden vuoden vankeudeksi.

Selvityksen perusteella henkilö oli tilanteessa linnoittautunut humalassa asuntoon, eikä halunnut poliisin ottavan häntä kiinni. Vaarallisin vaihe tilanteessa oli se, kun hän ampui humalassa kiväärillä seinän läpi. Laukaus meni vain muutamia senttejä ohi poliisimiehestä.

– Katsotaan, kuinka pystykorva kantaa, hän oli MTV:n mukaan poliisille ilmoittanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Parkanon surmatutkinnasta uutta tietoa – Poliisi: Tekijä tunnustanut25.2.2019 16.21
Poliisi epäilee: Parkanon henkirikoksen uhri todennäköisesti kadonnut 21-vuotias mies – Ruumista yritetty hävittää polttamalla: Neljä vangittu, yksi murhasta22.2.2019 15.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat