Paikalliset

Ratsastajainliitto: Tällainen oli Ylöjärven hevosonnettomuudessa menehtynyt 11-vuotias Hilda Huhtasalo – "Tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin"

Ratsastajainliiton mukaan viikonlopun hevosonnettomuudessa menehtyi ylöjärveläinen 11-vuotias Hilda Huhtasalo.

Ratsastajainliitto

Suomen Ratsastajainliitto tiedottaa, että viikonloppuna Ylöjärvellä sattuneessa hevosonnettomuudessa kuollut oli 11-vuotias ylöjärveläinen nimeltään Hilda Huhtasalo. Ratsastajainliitto on myös julkaissut kuvan nuoresta ratsastajasta hevosensa selässä.

 

Tiedotteessa Huhtasaloa kuvaillaan nuoresta iästään huolimatta kokeneeksi hevosenkäsittelijäksi ja taitavaksi ratsastajaksi. Hänet tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa.

– Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut Hilda ratsasti päivittäin useammalla ponilla, valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa ja tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin. Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä kertyi paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa, kerrotaan tiedotteessa.

 

Suurta mediahuomiota saanut onnettomuus tapahtui lauantaina 8. kesäkuuta iltatallin yhteydessä. Huhtasalo oli tallilla isosiskonsa kanssa suorittamassa normaaleja rutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen. Ratsastajainliiton mukaan Huhtasalo suhtautui tarkasti ponin hyvinvointiin ja terveyteen, ja lähti tarhaan poistamaan märkää loimea ponin päältä.

Toimenpiteen aikana poni yllättäen pelästyi jotakin ja potkaisi Huhtasaloa kuolettavasti. Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Tiedotteessa kerrotaan, että kyseinen poni on aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä. Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä.

 

Ratsastajainliiton mukaan Huhtasalon perhe toivoo saavansa surra rauhassa eikä onnettomuuden syillä spekulointia jatkettaisi. Perheen toiveesta tietoja Ratsastajainliitolle on antanut Hildan valmentaja Nita Raiskio. Perhe ja valmentaja eivät Ratsastajainliiton mukaan anna aiheesta enempää haastatteluja.

Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja kavereille. Myös Ratsastajainliitto ottaa osaa perheen suruun.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle ja AL: Hevonen potkaisi kouluikäisen tytön kuoliaaksi Ylöjärvellä11.6.2019 14.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat