Paikalliset

Ilmoittaudu mukaan Tampereen 240-vuotisjuhlan ohjelmaan – Ohjelmahaku on alkanut, ja erityisesti mukaan toivotaan kulttuuriteemaa

Ruotsin kuningas Kustaa III allekirjoitti Tampereen kaupungin perustamiskirjan 1.10.1779, jonka kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä viikonloppuna. Tampereen päivää juhlitaan perjantaista sunnuntaihin 27.–29. syyskuuta. Tampere täyttää tänä vuonna 240 vuotta. Ohjelmaan ilmoittautuminen on nyt avoinna.

Juhlaohjelma rakennetaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja mukana on tuttuun tapaan monenlaista tapahtumaa ympäri kaupunkia. Lähes kaikkiin Tampereen päivän tapahtumiin on vapaa pääsy tai sisäänpääsy alennetulla hinnalla.

Tapahtumaviikonlopun ohjelmahaku on nyt alkanut, joten Tampereen päivän ohjelmaan voi ilmoittautua sähköisellä lomakkeella 18. elokuuta mennessä. Mukaan juhlintaan kutsutaan tamperelaiset yhdistykset, yhteisöt, kaupungin omat yksiköt sekä yhteistyökumppanit. Myös Tampereen keskustan kaupalliset toimijat voivat ilmoittaa tapahtumiaan, tarjouksiaan, ravintoloiden teemamenuja ja muita tempauksia osaksi Tampereen päivän ohjelmistoa.

240-juhlavuoden ja kulttuuripääkaupunkihaun kunniaksi syntymäpäiviä juhlitaan tänä vuonna kulttuurin teemalla. Kulttuuriteemaa toivotaan mukaan mahdollisimman laajasti ja monitahoisesti; se voi olla esimerkiksi taidetta, musiikkia, tanssia, teatteria, liikuntaa, yhteisöllisyyttä, luontoa, ruokaa tai historiaa.

Kulttuuria tuodaan juhlassa esiin myös Tammerkosken uuden rantareitin ympärille rakentuvalla julkisen taiteen kokonaisuudella. Taideteokset on valittu mukaan keväällä järjestetyn ohjelmahaun perusteella. Elämykselliset teokset ovat kaikkien kaupunkilaisten sekä Tampereella vierailevien katsottavissa ja koettavissa Tammerkosken varrella koko tapahtumaviikon ajan 27. syyskuuta – 5. lokakuuta.

Tapahtumaviikonlopun ohjelma julkaistaan Tampereen kaupungin asukaslehdessä Tampere-lehdessä, joka jaetaan kaikkiin tamperelaistalouksiin juhlaa edeltävänä viikonloppuna sekä kaupungin nettisivuilla osoitteessa tampere.fi/tampereen-paiva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat