Paikalliset

Seudun suurin pankki saa uuden pomon ylöjärveläisestä varatuomarista

Jani Vilpponen aloittaa OP Tampereen toimitusjohtajana syyskuun alussa.

Marjo Rämö

Jani Vilpponen viihtyy kaukalossa sekä laitahyökkääjän että puolustajan paikoilla. Vähän samantapaisia rooleja Vilpponen saa hoitaakseen pankkimaailmassa, kun hän nousee syyskuussa OP Tampereen toimitusjohtajaksi; hänen pitää puolustaa pankin entuudestaan vahvaa asemaa Tampereen seudulla ja löytää keinot luovia tulevaisuuteen.

– Kyseessä on Pirkanmaan mielenkiintoisin finanssialan tehtävä, Vilpponen toteaa.

Vilpponen on työskennellyt nykyisen toimitusjohtajan Mikko Rosenlundin aisaparina vuodesta 2011 lähtien. Varatoimitusjohtaja nousee toimitusjohtajaksi syyskuussa, kun Rosenlund jää eläkkeelle.

OP Tampereen hallituksen puheenjohtaja Markku Sotarauta kuvailee uuden toimitusjohtajan valintaprosessia vaativaksi ja raskaaksi soveltuvuuskokeineen ja testeineen. Aikaa siihen meni puolisen vuotta.

– Vilpposen näkemykset finanssialan kehityksestä erottivat hänet muista hakijoista. Hänen näkemyksensä OP Tampereen tulevaisuudesta on vaikuttava, Sotarauta perustelee valintaa.

Kaikki hakijat olivat OP Ryhmän sisältä, sillä tehtävään haluttiin firmaan jo sisäänajettu henkilö.

– Näin varmistettiin se, että hakija on sisäistänyt osuustoimintaperiaatteen ja meidän arvomaailmamme. Osuustoiminta on kuitenkin ihan kaikessa läsnä.

Pankkimaailmassa eletään nyt jännittäviä aikoja. Kilpailu tiivistyy ja ulkomailta on tulossa kansainvälisiä haastajia, jotka voivat olla hanakoita lähtemään hintakilpailuun. Kilpailija voi esimerkiksi tuoda markkinoille jonkin pienen tuotteen ja tarjota sitä erityisen halvalla.

Vilpponen kertoo, että OP Tampereella on hintakilpailukykyä, sillä pankin talous on kunnossa. Hän ei silti näe, että hintakilpailu olisi välttämättä aina paras tapa taklata kansainvälisiä kilpailijoita.

– Meidän kannattaa pikemminkin keskittyä kokonaisasiakkuuteen ja sen hoitamiseen, eikä vain johonkin yksittäiseen asiaan. Meidän on oltava maailman paras pankki pirkanmaalaiselle asiakkaalle, hän tiivistää.

Kuka?

varatuomari

suorittanut myös EMBA-tutkinnon ja perehtynyt finanssialan digitalisaatioon

syntynyt Tampereella, asuu Ylöjärvellä

on työskennellyt OP Tampereen lisäksi mm. Meritassa/Nordeassa

perheessä on vaimo ja kaksi jo täysi-ikäistä lasta

harrastaa jääkiekkoa, tennistä ja golfia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat