Paikalliset

Tuukka Rask voi olla torstaiaamuna kiekkomaailman juhlittu sankari – IS: "Jokainen pelaaja unelmoi näistä seiskapeleistä"

NHL-maalivahti Tuukka Raskin koti sijaitsee Suomessa Tampereella.

Pekka Ruissalo

Savonlinnassa syntynyt, mutta sittemmin Tampereelle juurtunut Tuukka Rask pelaa torstaiaamuna Suomen-aikaa varmasti uransa tärkeimmän jääkiekko-ottelun. Seitsemännessä finaalissa St Louis Bluesia vastaan ratkeaa varmuudella se, kuka voittaa Stanley Cupin kaudella 2018–2019.

Raskin tuntemuksista finaalin alla kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

– Jokainen pelaaja unelmoi näistä seiskapeleistä. Pikkupoikana tuli pelattua näitä seiskapelejä takapihalla. Silloin leikin Martin Brodeuria, Patrick Royta tai muita sen ajan huippuvahteja. Silloin iso unelma oli vain pelata NHL:ssä. Onneksi pääsen nyt ihan oikeasti myös pelaamaan seiskapelin, eikä minun tarvitse näitä pelejä pelata XBoxilla tai ulkojäällä, Rask kertoi.

Rask kertoo seuranneensa NHL:n finaaliotteluita säännöllisesti jo 1990-luvun puolivälistä lähtien.

– Aloin itse katsoa finaaleita 1990-luvun puolivälissä. Ne ovat ensimmäiset muistot lapsena Stanley Cupista. NHL:n viikkomakasiinin lisäksi ne olivat siihen aikaan oikeastaan ainoat NHL-pelit, joita pystyi Suomessa katsomaan. Silloin NHL ja kaikki tämä tuntui niin etäiseltä. Silloin sitä unelmoi, että joskus pelaisi NHL:ssä ja voittaisi Stanley Cupin. Toivottavasti nyt Suomessa jotkut lapset katsovat myös näitä pelejä ja unelmoivat torjuvansa joskus NHL:ssä, Rask visioi.

Ilta-Sanomien jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat