Paikalliset

MM-rajan Turussa ylittäneen nuoren keihäänheittäjän taustalta löytyy takavuosien tamperelainen kulttipuolustaja – Näin Atte Pentikäinen päätyi Toni Kuuselan manageriksi

Tamperelainen jääkiekkopersoona Atte Pentikäinen on nyt löytänyt tehtävää keihäänheittäjä Toni Kuuselan managerina.

Pekka Ruissalo

Tamperelainen takavuosien kiekkokasvo Atte Pentikäinen muistetaan monesta, mutta harvemmin mies on päätynyt kokeilemaan urheilumanagerointia.

Näin kuitenkin on nyt käynyt. Mies saapuu Tammelan stadionin laidalle puoli yhdeksältä aamulla. Takana on kova, mutta onnistunut ilta Turun Paavo Nurmi Gamesissä. Siellä mies on ollut kannustamassa suojattiaan, keihäänheittäjä Toni Kuuselaa, jonka ilta oli erittäin onnistunut.

Kuusela nakkasi keihästä yli 83 metriä, teki ennätyksensä ja ylitti samalla Dohan MM-rajan.

– Toni tuli tutuksi, kun Ilveksen fysiikkavalmentaja Petteri Piiroinen vinkkasi että tällainen lupaava kaveri olisi tulossa. Petterihän on myös Kuortaneella keihäänheiton lajivalmentajana. Sitten hän kertoi että kyseessä on entinen pesäpalloilija, ja hänellä on hyvin vaikea tausta. Kiinnostuin ja tässä ollaan nyt, Pentikäinen kertoo.

Sitten Pentikäinen tapasi urheilijan.

– Hän aloitti sellaisilla yleisillä tavoitteilla, että tavoitteena on 83 metriä ja niin edelleen. Sitten kysyin, että ihan hyvä, mutta paljonko sä oikeasti heität? Toni sanoi, että oikeasti mä heitän 85 metriä. Vastaus vakuutti samantien, Pentikäinen naurahtaa.

Toni Kuusela edustaa Kuortaneen Kuntoa. Kuusela on pelannut Superpesiksessä yhteensä yksitoista ottelua: kahdeksan Vimpelin Vedossa ja kolme Joensuun Mailan riveissä.

Atte Pentikäinen on mukana keskiviikkona 19. kesäkuuta järjestettävässä hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelussa, joka pelataan Tammelan kentällä ennen TPV - FC Haka -ottelua. Hyväntekeväisyysottelu alkaa kello 16.30. 

Lippujen hinnat: aikuiset 10 euroa, alennusryhmät 7 euroa (eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10-17 -vuotiaat lapset). Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pitkämäki ja Helander keihäänheiton maailmanlistalle – Saksan taso huimaa29.5.2018 08.10
Tero Pitkämäki ja Ari Mannio karsiutuivat keihään finaalista – näin kauas he jäivät18.8.2016 07.25
Video: Tulossa kaikkien aikojen keihään MM-finaali? – Pitkämäen karsintaennätys joutui tuplasyyniin11.8.2017 08.19
Illan MM-tärppi: Tero Pitkämäki keihään karsinnassa – Näistä asetelmista lähdetään10.8.2017 08.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat