Paikalliset

Syyttäjä: Valkeakosken kaksoismurha syntyi raa`an väkivallan seurauksena, syyttäjä vaatii kahdelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia

Kihlakunnansyyttäjä Heidi Ukskoski vaatii kahdelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia Valkeakosken polttomurhista.

Pekka Ruissalo

Kihlakunnansyyttäjä Heidi Ukskoski vaatii kahdelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia tammikuussa 2019 Valkeakoskella tapahtuneesta kaksoismurhasta. Teoista ovat syytettyinä kaksi miestä, joilla on entuudestaan merkittävää rikoshistoriaa muun muassa päihteiden maailmasta. Toisella uhreista oli kaksi alaikäistä lasta.

Haastehakemuksen mukaan molemmat surmatyöt ajoittuvat Valkeakoskelle samalle päivämäärälle ja samaan asuntoon. Ensimmäisen murhan kaksikko aloitti syyttäjän mukaan lyömällä uhriaan vessassa metallisilla putkilla päähän. Tämän jälkeen kaksikko oli syytteen mukaan hakannut uhria nyrkeillä asunnon vessassa.

Tämän jälkeen kaksikko oli hakannut uhria tylpällä esineellä sekä teräaseilla. Sitten kaksikko oli kuristanut uhria sillä seurauksella, että tämä oli kuollut. Kuolemansyy on ollut oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan kalloaivovamma sekä rintakehän pistovamma.

Tämän jälkeen kaksikko oli alkanut hakata toista uhria tylpällä esineellä sekä teräaseilla. Uhri oli kuollut väkivallan seurauksena. Uhri menehtyi oikeuslääketieteellisen tutkimuksen perusteella kaulan ja niskan teräasevammoihin ja niistä aiheutuneeseen verenvuotoon.

Tuon jälkeen kaksikko oli syyttäjän mukaan ryhtynyt peittelemään tekojensa jälkiä. Miehet olivat kerrostaloasunnossa sytyttäneet tulipalon keräämällä irtaimistoa toisen miehen ruumiin päälle.

Tämän jälkeen he olivat sytyttäneet materiaalin tuleen, ja vääntäneet asunnosta olevan lieden levyt päälle. Lisäksi miehet olivat irroittaneet levyjen säätönupit paikoiltaan. Palon suuremman leviämisen oli ehkäissyt naapuri, joka oli huomannut tulipalon ja ilmoittanut siitä välittömästi hätäkeskukseen.

Sitten kaksikko oli syyttäjän mukaan lähtenyt karkuun toisen uhrin käyttämällä henkilöautolla. He olivat syytteen mukaan polttaneet sen seuraavana päivänä Akaassa junaradan varressa.

Tapahtumien välisestä yöstä on kirjattu syyte rikoksentekijän suojelemisesta. Se koskee kolmatta henkilöä, joka on syyttäjän mukaan majoittanut kaksikon hyvin tietoisena siitä, että he ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin. Syyttäjän mukaan mies on tarjonnut kaksikolle myös vaatteet pakomatkaa varten.

Syyttäjä hakee miehille elinkautisia vankeusrangaistuksia. Rikoksentekijän suojelemisesta epäillylle miehelle vaaditaan sakkorangaistusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uutta tietoa Valkeakosken kaksoissurmasta – IS: Vangitsemisesta päätetään maanantaina20.1.2019 14.20
Silminnäkijä kuvaili IL:lle Valkeakosken murhaepäiltyjen kiinniottoa: "Naapurin kanssa mietimme, pitäisikö häipyä sisälle suojaan21.1.2019 09.20
Toinenkin mies vangittu Valkeakosken polttosurmista, vangitut edelleen vaitonaisia – Tutkinnanjohtaja: Tieto pitää hakea nyt muuta kautta23.1.2019 11.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat