Paikalliset

Viikonloppuna käydään Kangasalla Jukolan yötä päin

Kooveen miesten joukkue on tottunut menestymään suurtapahtumissa. Tässä tullaan maaliin kolmantena Tiomilassa keväällä 2018.

Raimo Arvola

Viikonloppuna suunnistava Suomi saa jännittää jälleen perinteisissä keskikesän merkeissä, kun sekä Venlojen että Jukolan Viestit juostaan Kangasalan maastoissa.

 

Odottaa sopii menestystä myös Pirkanmaalle: sekä Kooveen että Tampereen Pyrinnön joukkueet ovat olleet vahvassa lyönnissä, Tampereen Pyrinnön naisten joukkue lähtee Venlojen Viestiin jopa ennakkosuosikkina.

– On jopa yllättävää, mikäli Pyrintö ei naisten viestiä voita, haastaa Kooveen suunnistusjaoston puuhamies Raimo Arvola.

– Eihän sitä sovi kieltää, että odotuksia kyllä on. Tiomila voitettiin viidellä hengellä ja nyt Venlojen Viestissä on neljä naista. Kyllä me menestymään olemme lähdössä. Menestysodotuksia on toki myös miesten viestissä, huomauttaa Tampereen Pyrinnön suunnistusjaoston puuhamies Mikko Eskola.

 

Oman haasteensa tapahtumaan tuo se, että sen kartat ovat nyt erilaisia kuin aiemmin suunnistustapahtumissa. Mikko Eskola kuvailee merkkaustyyliä suurpiirteiseksi.

– Asian voi ajatella niinkin, että myös suunnistuskartta on omanlaisensa taideteos ja nyt siinä on tällä kertaa vähän vähemmän yksityiskohtia. Tietysti ratkaisu tuntuu erilaiselta siinä vaiheessa, kun etsitään rastia ja maasto on huomattavasti yksityiskohtaisempi karttaan verrattuna, Eskola listaa plussat ja miinukset.

– Myös maastossa riittää jokaiselle jotain. On suota, on risua, on rinnettä, on vähän kaikkea mahdollista, Eskola jatkaa.

Kooveen miesten joukkue sijoittui kevään Tiomilassa toiseksi. Silloin edelle kiilasi vain IFK Göteborg.

– Voittaminenhan ei ole ainoastaan siitä kiinni, että itse on hyvä. Joskus vaan käy niin, että muut ovat parempia, Arvola filosofoi.

Suunnistus

Jukolan ja Venlojen Viesti

Legendaarinen suunnistustapahtuma kilpaillaan Kangasalan Heponiemen maastoissa 15.–16. kesäkuuta.

Tampereen Pyrinnöltä ja Kooveelta odotetaan menestystä kilpailutapahtumassa. Tampereen Pyrintö on jopa ennakkosuosikki Venlojen Viestissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kangasala–Jukolan ilmoittautuminen päättyi – Uusi osanottajaennätys on nyt tosiasia31.5.2019 09.58
Jukolan viestin kartat tulivat painosta – "Ratoja ei ole kehuttu helpoiksi"1.4.2019 10.54
Ensi kesän Kangasalan Jukolan viesti on matkalla osallistujaennätykseen1.2.2019 13.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat