Paikalliset

IL: Koulun piharakennuksen polttanut lukiolaistyttö joutuu maksamaan tuhansien eurojen korvaukset Tampereen kaupungille

Joonas Alanne

Annalan koulun piharakennus tuhoutui tulipalossa syyskuussa 2017. Tuoreeltaan palon sytyttämisen tunnusti 15-vuotias tyttö.

Iltalehden mukaan Turun hovioikeus on antanut keskiviikkona päätöksensä tapauksen käsittelyssä. Se katsoi yksimielisesti, että tyttö oli syyllistynyt teollaan törkeään huolimattomuuteen.

Syyttäjä vaati tytölle neljän kuukauden ehdollista vankeutta ja korvauksia rakennuksen purku- ja siivouskuluista, jotka nousivat kaupungin mukaan yli 16 000:een euroon. Kaupunki ei vaatinut korvausta rakennuksen arvosta.

Hovioikeus tuomitsi tytön 60 päiväsakkoon, joka vastaa 360 euroa. Lisäksi tytön tulee korvata kaupungille 8447 euroa korkoineen ja 200 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Iltalehden mukaan hovioikeus puolitti alkuperäisen 16 895 euron korvausvaatimuksen, koska lukiota käyvällä vastaajalla ei ole opiskelujen vuoksi moneen vuoteen omia ansiotuloja.

Iltalehti kertoo myös, että oikeudessa kuullun palotarkastusinsinöörin mukaan palo olisi voinut pahimmillaan levitä koulurakennukseen tai palokaasut päätyä koulun ilmanvaihtojärjestelmiin. Koulussa oli tapahtumien aikaan sisällä 20 ihmistä.

Tyttö oli oikeudessa kertonut sytyttäneensä suklaalevyn muovikääreen ja laittaneensa sen palavana piharakennuksen puiseen ovikehikkoon. Hän seurasi palamista useita minuutteja ennen kuin yritti sammuttaa liekit juomapullollaan.

Käräjä- ja hovioikeus olivat erimielisiä tilannetta kuvanneen valvontakameratallenteen tulkinnasta. Käräjäoikeus uskoi tytön kertomusta, jonka mukaan hän luuli sammuttaneensa palon, kun taas hovioikeus katsoi, että tyttö tiesi palon karanneen käsistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat