Paikalliset

Tampereen uimavesien lämpötila- sekä levätietoja voi seurata karttapalvelusta myös tänä kesänä

Tampereen uimarantojen ajankohtaista tilannetta voi seurata kaupungin verkkosivujen kautta. Kuvassa Hervannan Suolijärven uimaranta.

Marjo Rämö

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viimekesäiseen tapaan liikunta- ja ulkoilupaikkojen tiedotuspalvelusta kesäkaudella 3.6. – 11.8. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta.

Tampereella on 14 uimarantaa ja 17 uimapaikkaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö sekä Tampereen Infra, joka tekee rannoilla säännöllisiä tarkastuksia.

Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti.

Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät liikunta- ja ulkoilupaikkojen tiedotuspalveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla.

Jos rannalla havaitaan sinilevää, rannan sijaintipallukka kartalla on keltainen (vähän levää) tai punainen (runsaasti levää). Jos levää ei havaittu, pallukan väri on vihreä. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Vilkkaimmille rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka lähettävät uimavesien lämpötila- ja levätietoja arkisin klo 13 mennessä karttapalveluun. Siistimistyötä tekevää henkilökuntaa on Alasjärven, Elianderin, Hervantajärven, Kaukajärvi-Riihiniemen, Kämmenniemen, Peltolammin, Pyynikin, Rauhaniemen, Suolijärven, Suomensaaren, Tahmelan, Tesomajärven ja Tohlopin uimarannoilla maanantaista torstaihin klo 7 – 15 ja perjantaisin klo 7 – 13.45.

Hengenpelastustaitoiset uimavalvojat päivystävät arkisin Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoilla 3.6. – 2.8.2019. Pyynikin uimarannalla valvoja on paikalla klo 11 – 18 ja Rauhaniemessä klo 10 - 17.

Uimarannoilta otetaan kesäisin 3 – 4 uimavesinäytettä uimarannan kävijämäärien mukaan. Uimavesinäytteistä tutkitaan veden hygieeninen laatu eli suolistoperäisten bakteerien määrä laboratoriossa. Tampereella uimarantakäynnit tekee ja vesinäytteet ottaa Tampereen Infra.

Tulokset viedään rannoille ja Tampereen kaupungin verkkosivuille.

Kaukajärven Saunarannan uimarannalta on poistettu vanhentunut laituri ja uusi laituri on valmiina uimareiden käyttöön. Olkahisen uimarannalla on uusi rantalentopallokenttä ja Kaupinojan sekä Alasjärven uimarannoilta löytyvät uudet pukusuojat.

Mikäli kesäpäivän aikana tekee mieli pientä purtavaa, löytyy pikainen apu kesäkioskeista, joita löytyy Elianderin, Kaukajärven Riihiniemen ja Uimalan, Peltolammin Uimalan, Pyynikin, Rauhaniemen sekä Suolijärven uimarannoilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat