Paikalliset

Syyttäjä: Pirkanmaalaismies oli vastassa, kun hollantilaismies lensi Suomeen kehossaan lähes kilon verran kokaiinia – Poliisi nappasi rysän päältä Tampereelta

Uusin kokaiiniin liittyvä oikeudenkäynti alkoi Tampereella kesäkuun alussa.

Pekka Ruissalo

Kolme hollantilaista, yksi Tampereella asuva kreikkalainen ja yksi suomalainen mies istuvat Pirkanmaan käräjäoikeuden penkkiin maanantaiaamuna Tampereella. Ulkomaalaismiehiä syytetään noin kymmenestä rikoksesta per henkilö, suomalaismiestä kahdesta. Kaikilla rikosnimikkeillä on vahvasti tekemistä huumausaineiden kanssa.

Asioiden ytimessä on satoja grammoja kokaiinia, joita ulkomaalainen kolmikko on tuonut Suomeen. Suomalaismiehen roolina on kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahvan mukaan ollut hakea aine Helsingistä ja toimittaa sitä edelleen myytäväksi ja käytettäväksi Pirkanmaan seudulle.

Käry kävi kuitenkin lokakuussa 2018. Tuolloin jo aiempien rikosten tiimoilta hyvin asiaan varautunut poliisi oli valppaana, kun yksi hollantilaismiehistä oli kulkenut Amsterdamista Helsinkiin – kehossaan 833 grammaa kokaiinia. Kalenteri näytti syyttäjän ja poliisin mukaan päivämäärää 27.10.2018, kun pirkanmaalaismies oli saapunut helsinkiläishotellin edustalle kokaiinierää vastaanottamaan.

Poliisi oli asioiden käänteistä hyvin perillä teleseurannan ansiosta. Mies lähti matkaamaan autollaan kohti Tampereen keskustaa, johon saavuttuaan hänet otettiin kiinni. Autoon tehtiin etsintä, ja autosta takavarikoitiin yhteensä 833 grammaa kokaiinia. Tavara oli niin sanotusti jatkettua: tästä määrästä 523 grammaa oli pitoisuudeltaan 50-prosenttista ja 311 grammaa 68-prosenttista.

Samalla päivämäärällä poliisi otti kiinni ja vangitsi edellämainitun kaksikon lisäksi hollantilaismiehen, jonka osalta oli perusteltuja syitä pitää häntä huumekaupan organisaattorina. Tutkinnan edetessä kävi selväksi, että hollantilaismies yhdessä kahden muun ulkomaalaismiehen kanssa oli toimittanut vuoden 2017 aikana useita kertoja satoja grammoja kokaiinia myytäväksi Suomeen ja keskitetysti Tampereen-seudulle.

Poliisin tukena tutkinnassa on teleseurannasta saatu aineisto, lukuisa määrä WhatsApp-keskusteluja sekä muita televalvontatietoja.

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahva hakee hollantilaismiehille vähintään kymmenen vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia useista törkeistä huumausainerikoksista. Suomalaismiehelle Ahva hakee vähintään viiden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suuri kokaiinin maahantuontiin liittyvä oikeuskäsittely alkaa maanantaina Tampereella – IS: Poliisi epäilee, että Suomeen tuotiin yhteensä 13 kiloa huumeita3.6.2019 08.23
"He ovat ihmisiä, joilla on aiempaa päihderikoshistoriaa" – Poliisi on vanginnut kaksi tamperelaista suureen kokaiinivyyhtiin liittyen11.4.2019 09.14
MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa jälleen iso huumepaljastus: Suomeen ja Pirkanmaalle tuotiin Hollannista yhteensä 13 kiloa kokaiinia10.4.2019 22.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat